Antiviralul Favipiravir, benefic în tratarea COVID-19, se va găsi în scurt timp în farmaciile cu circuit deschis

  • Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că mortalitataea prin cazuri de COVID-19 este de până la 10 ori mai mică decât în octombrie 2021, când era acelaşi număr de cazuri noi zilnice.
  • Totodată, Rafila anunţă că antivirale precum Favipiravir vor fi în farmaciile cu circuit deschis.
1911 afișări
Imaginea articolului Antiviralul Favipiravir, benefic în tratarea COVID-19, se va găsi în scurt timp în farmaciile cu circuit deschis

Ministrul Alexandru Rafila a spus miercuri, 19 ianuarie, în şedinţa de Guvern, că facilitarea testării va duce la controlul pandemiei, pentru că un caz diagnosticat şi izolat nu va mai transmite boala.

„O persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze aşa cum trebuie de asistenţă de sănătate din timp şi nu ajunge în stadii tardive ale bolii greu controlabile care au dus - aţi văzut - la o mortalitate foarte mare. Din punctul de vedere al mortalităţii, în acest moment, faţă de situaţia similară din luna octombrie, când se înregistra acelaşi număr de cazuri, mortalitatea este de circa 8 - 10 ori mai mică”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că Favipiravirul va fi disponibil şi în farmacii cu circuit deschis.

„În ceea ce priveşte medicaţia antivirală inovativă, sper să putem să semnăm primul contract cu MSD chiar în aceste zile şi până spre sfârşitul lunii, aşa cum am promis, primele cantităţi de antivirale inovative să se găsească atât la nivelul spitalelor, cât şi la nivelul centrelor ambulatorii de evaluare a pacienţilor, unde pot primi şi tratamentul gratuit. În plus, toate aceste centre şi spitale au Remdesivir, acel antiviral injectabil, au Favipiravir, despre care am făcut o informare pentru populaţie extrem de accesibilă. Medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp şi în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict numai pe bază de prescripţie şi cu o evidenţă clară, pentru că e medicament toxic şi trebuie să evităm ca populaţia să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar”, a mai spus Alexandru Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici