Aproape una din şapte persoane din Marea Britanie infectată cu SARS-CoV-2 suferă pe termen lung de Covid-19

  • Aproape una din şapte persoane din Marea Britanie care a fost testată pozitiv cu coronavirus suferă încă de simptome ale bolii trei luni mai târziu.
  • 13,7% dintr-un eşantion de peste 20.000 de persoane infectate cu virusul între 26 aprilie 2020 şi 6 martie 2021 au prezentat simptome, precum oboseala şi dureri musculare, timp de cel puţin douăsprezece săptămâni.
  • Marea Britanie are una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare din lume, cu peste 31 de milioane de persoane care au primit prima doză şi 4,5 milioane imunizate cu rapelul.
591 afișări
Imaginea articolului Aproape una din şapte persoane din Marea Britanie infectată cu SARS-CoV-2 suferă pe termen lung  de Covid-19

Aproape una din şapte persoane din Marea Britanie infectată cu SARS-CoV-2 suferă pe termen lung de ”long Covid”

Aproape una din şapte persoane din Marea Britanie care a fost testată pozitiv cu coronavirus suferă încă de simptome ale bolii trei luni mai târziu, potrivit statisticilor oficiale publicate de Biroul britanic de statistică (ONS), notează rtbf.
 
Conform acestui studiu privind „Covid long” 13,7% dintr-un eşantion de peste 20.000 de persoane infectate cu virusul între 26 aprilie 2020 şi 6 martie 2021 au prezentat simptome, precum oboseala şi dureri musculare, timp de cel puţin douăsprezece săptămâni.
 
Femeile (14,7%) au fost mai predispuse decât bărbaţii (12,7%), precum şi pacienţii cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (18,2%). În total, conform ONS, 1,1 milioane de persoane din Marea Britanie care au avut coronavirus sau cred că au avut virusul au declarat că au fost afectate de „Covid long” în primele patru săptămâni care se încheiau la 6 martie sau de cel puţin patru săptămâni.
 
Dintre aceste persoane, 697.000 ar fi contractat virusul pentru prima dată cu cel puţin 12 săptămâni mai devreme şi 70.000 acum un an. Dintre aceştia, în mare parte au fost tineri de 35-69 de ani, femei îngrijitori medicali sau asistenţi sociali, dar şi persoane cu o comorbiditate sau care trăiesc în zone defavorizate, a subliniat ONS.
 
În aceste condiţii, ministrul Sănătăţii britanic Matt Hancock a precizat că guvernul britanic intenţionează să finanţeze mai multe cercetări pentru a înţelege ”Covid long”. El a cerut încă o dată populaţiei să fie prudentă, deoarece Regatul Unit, ţara cea mai afectată de pandemie, cu aproape 127.000 de morţi, a început să relaxeze restricţiile. Ţara are una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare din lume, cu peste 31 de milioane de persoane care au primit prima doză şi 4,5 milioane imunizate cu rapelul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici