AstraZeneca aşteaptă verdictul de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Cum acţionează serul, faţă de cel Pfizer sau Moderna

  • AstraZeneca acţionează diferit în organism faţă de Pfizer sau Moderna
  • Nemţii spun că vaccinul nu este eficient pentru cei de peste 65 de ani
  • AstraZeneca a negat că vaccinul nu ar fi eficient după vârsta de 65 de ani
8661 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca aşteaptă verdictul de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Cum acţionează serul, faţă de cel Pfizer sau Moderna

AstraZeneca aşteaptă vineri verdictul din partea Agenţiei Europene a Medicamentului. Al treilea vaccin din Europa acţionează diferit în organism faţă de primele două. În timp ce Pfizer şi Moderna utilizează ARN mesager, vaccinul de la AstraZeneca are la bază principiul de livrare prin vector viral. Astfel, vaccinul dezvoltat la Oxford se foloseşte de un alt tip de virus, care nu provoacă boala, dar care intră în celule şi învaţă organismul cum să lupte cu virusul.

„Practic, în urma acestei infecţii false de altfel, organismul nostru este antrenat să recunoască acea porţiune din virusul SARS-CoV-2 pentru ca, în momentul în care întâlnim infecţia adevărată, să avem prima linie de apărare”, spune cercetătorul Ştefan Dascălu.

În acest timp, nemţii spun că vaccinul de la AstraZeneca nu ar fi eficient chiar pentru cele mai vulnerabile persoane. Ei spun că nu s-au făcut suficiente texte experimentale la persoanele peste 65 de ani pentru a şti cât de eficient este pentru această categorie. Britanicii spun însă că nu avem motive de îngrijorare.

„Răspunsul imunitar, evident, ne aşteptăm ca la o persoană în vârstă să fie puţin mai slab, dar din câte ştiu vaccinul AstraZeneca a obţinut rezultate foarte bune, o eficienţă foarte mare, chiar şi în grupurile vârstnice”, adaugă Ştefan Dascălu.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer şi Moderna, serul AstraZeneca a provocat mai puţine efecte adverse.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici