Germania nu recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor peste 65 de ani

  • Autorităţile germane recomandă ca vaccinul anti-COVID-19 al celor de la Oxford - AstraZeneca să nu fie administrat persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.
  • Comisia Permanentă pentru Vaccinuri din cadrul Institutului Robert Koch recomandă vaccinarea persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani.
  • Şeful AstraZeneca, Pascal Soriot: „Avem date care arată o producţie masivă de anticorpi împotriva virusului la vârstnici.”
12261 afișări
Imaginea articolului Germania nu recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor peste 65 de ani

Într-o declaraţie a Comisiei Permanente pentru Vaccinuri din cadrul Institutului Robert Koch, principala agenţie de sănătate publică din Germania, se spune că „nu există date disponibile în prezent pentru a stabili cât de eficient este vaccinul pentru cei peste 65 de ani”, conform Financial Times.

Din acest motiv, comisia a recomandat folosirea vaccinului doar pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani.

Conform RKI, cele două vaccinuri aprobate de autorităţile UE - BioNTech / Pfizer şi Moderna - au fost considerate „echivalente din punctul de vedere al siguranţei şi eficacităţii”.

Şeful AstraZeneca, Pascal Soriot, spunea recent pentru cotidianul La Repubblica: „Avem date care arată o producţie masivă de anticorpi împotriva virusului la vârstnici, similar cu ceea ce vedem la persoanele mai tinere. Este posibil ca unele ţări, din prudenţă, să folosească vaccinul nostru pentru tineri. E bine. Nu există suficiente vaccinuri pentru toată lumea. Deci, dacă vor să folosească un alt vaccin pentru persoanele în vârstă şi vaccinul nostru pentru cei mai tineri, care este problema?".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici