Autorităţile au informat câte cazuri de infectări cu Omicron sunt în România

Autorităţile anunţă că, în prezent, în România sunt 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron. De aemenea, sunt două cazuri confirmate şi al treilea aproape sigur va primi confirmarea, au precizat autorităţile.

2097 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au informat câte cazuri de infectări cu Omicron sunt în România

Autorităţile au informat câte cazuri de infectări cu Omicron sunt în România

Statistica a fost prezentată vineri, de Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. În perioada 29 noiembrie-5 decembrie au fost făcute 163 de secvenţieri pentru depistarea variantei Omicron, 8 dintre cazuri având legătură cu zonele de risc din sudul Africii.

În prezent sunt 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte, a mai spus Adriana Pistol. A fost infirmată infectarea în cazul unor persoane venite din Egipt, Maroc şi Olanda şi se aşteaptă rezultatele de la o persoană care a venit din Anglia unde s-a întâlnit cu persoane de pe continentul african.

În ceea ce priveşte toate cazurile de infectare de săptămâna trecută, 70% au fost confirmate la persoane nevaccinate. Celelalte se află într-o perioadă în care nivelul de protecţie asigurat de vaccin este mult inferior, fiind vorba despre schema incompletă de vaccinare sau perioada peste 6 luni de la a doua doză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
omicron,
cazuri,
romania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici