Biden cere serviciilor secrete să investigheze originile COVID-19 şi presează China să coopereze

  • Biden spune că sunt necesare mai multe dovezi pentru a determina dacă virusul provine dintr-un laborator.
  • Teoria conform căreia virusul a fost scăpt dintr-un laborator din Wuhan, China, a fost respinsă de majoritatea experţilor.
576 afișări
Imaginea articolului Biden cere serviciilor secrete să investigheze originile COVID-19 şi presează China să coopereze

Foto: Pofimedia

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite, a cerut miercuri serviciilor de informaţii americane să „îşi dubleze eforturile” pentru a investiga originea Covid-19 şi a cerut un raport în termen de 90 de zile, notează Le Figaro.
 
Teoria conform căreia virusul a fost scăpt dintr-un laborator din Wuhan, China, a fost respinsă de majoritatea experţilor, însă a revenit în forţă în ultimele săptămâni în dezbaterea americană
 
„Statele Unite vor continua să colaboreze cu partenerii săi din întreaga lume pentru a face presiuni asupra Chinei să participe la o anchetă internaţională completă, transparentă şi bazată pe dovezi," a spus Biden, criticând atitudinea Beijingului cu privire la această problemă.
 
Cu câteva ore înainte de lansarea comunicatului de presă al lui Joe Biden, Beijing-ul a acuzat Washingtonul că a difuzat teorii ale „conspiraţiei” cu privire la originile pandemiei.
 
După patru săptămâni petrecute la Wuhan la începutul anului, o echipă de experţi OMS a concluzionat că un accident de laborator în cazul virusului este „extrem de puţin probabil”.  
 
Primele cazuri de Covid-19 au fost identificate la sfârşitul anului 2019 în Wuhan, înainte ca virusul să se răspândească pe tot globul şi să ucidă aproape 3,5 milioane de oameni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici