BioNTech a declarat că nu este necesară o nouă formulă a vaccinului său anti-Covid împotriva variantelor coronavirusului

  • BioNTech cănsideră că se bazează pe eficacitatea vaccinului său anti-Covid împotriva variantelor coronavirusului.
  • Comisia Europeană a fost de acord să cumpere până la 1,8 miliarde de doze de vaccin produs de Pfizer / BioNTech pentru următorii câţiva ani.
650 afișări
Imaginea articolului BioNTech a declarat că nu este necesară o nouă formulă a vaccinului său anti-Covid  împotriva variantelor coronavirusului
Laboratorul german BioNTech a declarat luni, 10 mai, că se bazează pe eficacitatea vaccinului său anti-Covid împotriva variantelor coronavirusului, considerând că niciun studiu nu argumentează în această etapă necesitatea unei noi formule, notează Le Figaro. 
 
"Până în prezent, nu există niciun indiciu care să arate că este necesară o adaptare a vaccinului actual BioNTech împotriva principalelor variante emergente identificate," scrie compania într-un comunicat.
 
BioNTech a adăugat, totuşi, că dezvoltă totuşi "o strategie cuprinzătoare pentru a face faţă acestor variante, dacă este necesar să fie folosită în viitor.,”menţionând că a început din luna martie teste asupra unei versiuni modificate a vaccinului său, specifică noilor variante ale coronavirusului.
 
Succesul proiectului de vaccinare BioNTech, condus de soţii Ugur Sahin şi Ozlem Tureci, a fost subliniat printr-un nou contract pe termen mai lung convenit sâmbătă cu Uniunea Europeană.
 
Comisia Europeană a fost de acord să cumpere până la 1,8 miliarde de doze suplimentare pentru următorii câţiva ani, a anunţat preşedintele Ursula von der Leyen.
 
Acordul, care acoperă anii 2021-2023, permite statelor UE să cumpere 900 de milioane de doze, cu o opţiune pentru încă 900 de milioane în plus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici