Care este procentul populaţiei adulte vaccinate în România? Anunţul lui Andrei Baciu, noul preşedinte CNCAV

Noul preşedinte CNCAV, Andrei Baciu, anunţă că peste jumătate din populaţia adultă a României este vaccinată împotriva COVID-19, iar peste un milion de persoane au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie.

1240 afișări
Imaginea articolului Care este procentul populaţiei adulte vaccinate în România? Anunţul lui Andrei Baciu, noul preşedinte CNCAV

„Am convocat azi (joi n.r.) prima şedinţă a CNCAV în calitate de preşedinte, cu o agendă axată pe transferul activităţii de vaccinare către medicii de familie şi pe demersurile logistice necesare închiderii centrelor de vaccinare anti-COVID-19. Am discutat împreună cu colegii din echipa Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea despre asigurarea unei tranziţii fără sincope, astfel încât vaccinul să fie în continuare disponibil pentru orice persoană eligibilă şi care doreşte să se vaccineze. Reamintesc că vaccinarea funcţionează de mai multă vreme în paralel (la centrele de vaccinare organizate de CNCAV şi la cabinetele medicilor de familie), existând acum 3.177 de medici de familie care vaccinează în toată ţara. Scopul nostru pentru următoarele săptămâni este să transferăm integral vaccinarea la cabinetele medicilor de familie”, anunţă Andrei Baciu.

El transmite că sunt peste 8 milioane de români care s-au vaccinat anti-COVID-19 până la data de 1 martie.

„Procentul populaţiei adulte vaccinate e de 51%. În acelaşi timp, peste 1 milion de români au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie. Eforturile CNCAV continuă până în ultima zi de funcţionare, cu acelaşi profesionalism şi cu aceeaşi atenţie la detalii care au asigurat şi până acum, la un bun nivel, infrastructura necesară vaccinării în România. E o experienţă extrem de importantă pentru sistemul public de sănătate, una pe care o vom folosi pentru a moderniza în continuare acest sistem. Sunt multe lecţii învăţate din acest proiect nou, pus la punct într-un termen foarte scurt şi cu un efort logistic imens. Ne-am adaptat din mers, am căutat constant să îmbunătăţim lucrurile – atât în centrele de vaccinare, cât şi pe platforma pentru programarea online sau în comunicarea cu oamenii”, conchide Baciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
baciu,
cncav,
vaccinare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici