Câte persoane poate infecta un singur om care are coronavirus. Anunţul unui medic din Marea Britanie

Un medic de terapie intensivă a avertizat că o persoană care este infectată cu coronavirus ar putea să o transmită altor 59.000 de persoane.

910 afișări
Imaginea articolului Câte persoane poate infecta un singur om care are coronavirus. Anunţul unui medic din Marea Britanie

Câte persoane poate infecta un singur om care are coronavirus. Anunţul unui medic din Marea Britanie

 

Dr. Hugh Montgomery, profesor de medicină de terapie intensivă la Universitatea din Londra, susţine că coronavirusul este de aproximativ trei ori mai contagios decât gripa normală.

„Acest coronavirus este foarte, foarte infecţios, astfel fiecare persoană poate infecta alte trei. Nu sunt diferenţe foarte mari, dar dacă fiecare dintre aceste trei persoane contaminează alte trei, iar acest lucru se întâmplă la alte 10 se poate ajunge foarte uşor la un număr de 59.000 de oameni.” , a spus Montgomery.

Dr. Montgomery a avut, de asemenea, un avertisment puternic pentru persoanele care continuă să ignore măsurile de prevenţie impuse de autorităţi: „Va fi urât, va fi oribil pentru un număr mare de oameni - dar va fi un număr mic de oameni care se îmbolnăvesc corect şi un procent mai mic dintre cei care trebuie să vină la o unitate de terapie intensivă. Din fericire, noi o să putem salva vieţile unui număr mare de oameni." , a spus doctorul.
 
Până în prezent, în Marea Britanie există 8.077 de cazuri confirmate cu Covid-19 şi 422 de decese.
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici