Centru de testare rapidă în curtea Ambulatoriului de la Spitalul TBC din Braşov. La îndrumarea medicului, braşovenii se pot testa gratuit

  • Unitatea Medicală Mobilă achiziţionată de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Braşov în 2019 este folosită, în prezent, drept centru de testare rapidă a pacienţilor pentru COVID-19, informează, marţi, Consiliul Judeţean Braşov.
  • La recomandarea medicului de familie, orice braşovean care prezintă suspiciuni de infectare poate beneficia în mod gratuit de testare rapidă (antigen SARS-CoV 2). În cazul în care rezultatul unui pacient cu simptome de boală iese negativ, va efectua şi un test RT-PCR.
418 afișări
Imaginea articolului Centru de testare rapidă în curtea Ambulatoriului de la Spitalul TBC din Braşov. La îndrumarea medicului, braşovenii se pot testa gratuit

Centru de testare rapidă în curtea Ambulatoriului de la Spitalul TBC din Braşov

Potrivit managerului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, dr. Dan Moraru, Unitatea Medicală Mobilă, respectiv mijlocul de transport achiziţionat în anul 2019, care era destinat activităţilor de prevenţie pe care spitalul le desfăşoară în judeţ, a fost reamenajată în aşa fel încât în interior să funcţioneze un centru de testare rapidă a infectării cu noul coronavirus.

Unitatea Medicală Mobilă a fost amplasată în curtea Ambulatoriului, pe Strada Sitei nr. 17. Aici pot fi testaţi zilnic 40 de pacienţi, iar centrul funcţionează de luni până joi, între orele 8.00 şi 15.00 şi vineri, între orele 8.00 şi 13.00.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au mai spus că în cadrul Pavilionului 2 (Platoul Tehnic Stejeriş) al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie a fost deschis un centru de evaluare a pacienţilor nou diagnosticaţi cu COVID-19. În urma evaluării, pacienţii pot afla în cel mai scurt timp dacă starea lor de sănătate riscă să se deterioreze rapid şi să aibă nevoie de spitalizare sau dacă se pot trata în siguranţă la domiciliu.

„Fiind incluşi în evidenţa medicilor de familie şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pacienţii sunt programaţi în prealabil şi transportaţi cu ambulanţa la acest centru pentru efectuarea unor analize de sânge şi a unei radiografii pulmonare, ambele gratuite. Rezultatele le sunt comunicate în ziua următoare, cu recomandarea de internare în spital sau de izolare la domiciliu”, informează CJ Braşov.

Pe lângă cele două centre deja funcţionale, în perioada următoare conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov va începe şi activitatea de recuperare respiratorie în sistem ambulator pentru pacienţii vindecaţi de COVID-19, dar rămaşi cu sechele. Aceasta urmează să se realizeze la parterul Pavilionului 4 de la Stejeriş, unde au fost amenajate cabinetul de consultaţie pentru recuperare respiratorie, sala de kinetoterapie, vestiarul şi grupul sanitar ale pacienţilor, iar beneficiarii vor trebui să aibă o recomandare de la medicul specialist.

Pacienţii care au nevoie de recuperare medicală după COVID-19 vor beneficia de zece şedinţe de kinetoterapie, plus o şedinţă de evaluare iniţială şi una finală care să cuprindă şi recomandări pentru continuarea exerciţiilor acasă, toate realizate sub îndrumare de specialitate.

Acest tip de serviciu medical nu este deocamdată contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov urmează să stabilească tariful per şedinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici