Wall Street Journal: China injectează sute de mii de oameni cu vaccinuri experimentale împotriva Covid-19

  • Companiile farmaceutice chineze China National Biotec Group şi Sinovac Biotech administrează un vaccin care nu a trecut prin studii clinice, potrivit cotidianului The Wall Street Journal.
  • Spre deosebire de companiile chineze şi ruse, nouă companii farmaceutice occidentale s-au angajat într-o declaraţie comună făcută această săptămână să nu depună cereri pentru autorizarea vaccinurilor lor experimentale până ce testarea clinică a acestora nu ajunge la final.
2277 afișări
Imaginea articolului Wall Street Journal: China injectează sute de mii de oameni cu vaccinuri experimentale împotriva Covid-19

FOTO: Profimedia

Compania farmaceutică chineză China National Biotec Group, o filială a companiei de stat Sinopharm, a injectat sute de mii de oameni cu două vaccinuri experimentale, în regim de utilizare de urgenţă. Şi producătorul chinez de medicamente Sinovac Biotech a declarat că a injectat cu vaccinul său experimental aproximativ 3.000 de angajaţi şi pe membrii familiilor acestora, inclusiv pe directorul executiv al firmei. Cele trei vaccinuri sunt încă în faza 3 de studii clinice, care implică testarea siguranţei unui vaccin şi eficacitatea acestuia pe mii de oameni.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, alte şase vaccinuri împotriva Covid-19 se mai află acum în această fază finală. SUA, Marea Britanie şi Germania nu au aprobat încă utilizarea niciunui vaccin înaintea definitivării studiilor clinice.

Experţii în sănătate publică declară că lucrătorii medicali din prima linie ar trebui să aibă prioritate la orice utilizare de urgenţă a vaccinurilor neaprobate. Guvernul chinez a dat în iunie aprobarea ca vaccinul experimental dezvoltat de CanSino Biologics să fie administrat membrilor armatei, iar în iulie a autorizat utilizarea de urgenţă a altor vaccinuri pentru angajaţii din domeniul medical şi pentru inspectorii de frontieră.

Într-o declaraţie comună făcută această săptămână nouă companii farmaceutice occidentale şi-au luat angajamentul să nu depună cereri pentru aprobarea sau autorizarea vaccinurilor lor experimentale până ce testarea clinică a acestora nu este completă.

Zhou Song, un înalt funcţionar din cadrul CNBG, a declarat pe pagina de social-media a companiei că nicio persoană dintre cele vaccinate nu a fost infectată cu noul coronavirus şi nici nu a prezentat reacţii adverse evidente. Acesta a mai spus că nu au fost vaccinate femeile însărcinate sau cele care alăptează. CNBG nu a precizat dacă persoanele vaccinate au fost informate cu privire la potenţialele riscuri.

Compania a declarat că va putea produce aproximativ 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului şi apoi până la un miliard de doze anual.

Liu Peicheng, purtător de cuvânt al companiei Sinovac, a declarat că cele 3.000 de vaccinări recente ale companiei au fost pur voluntare şi că beneficiarilor li s-au prezentat potenţialele riscuri ale administrării vaccinului înainte de finalizarea studiilor clinice. 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici