China refuză să lase OMS să se alăture anchetei despre originea coronavirusului

  • China refuză să lase OMS să descopere adevărul despre originea pandemiei
  • Autorităţile din Beijing nu permit ca OMS să se alăture anchetei cu privire la origininea virusului Sars-CoV-2
  • China a fost acuzată că a ţinut secret modul în care a început criza epidemică
1601 afișări
Imaginea articolului China refuză să lase OMS să se alăture anchetei despre originea coronavirusului

China a fost criticată pentru că nu a fost transparentă în privinţa evoluţiei pandemiei. Mai multe ţări cred că Beijingul a întârziat deliberat să anunţe restul lumii despre gravitatea epidemiei de COVID-19. Mai grav este că persoanele care au vorbit despre virus au suferit represalii din partea autorităţilor chineze.

Reprezentantul OMS, Dr. Gauden Galea a declarat pentru Sky News că organizaţia a trimis solicitări comisiei de sănătate şi autorităţilor chineze ca să participe la ancheta internă dorită să elucideze originea coronavirusului. Până în acest moment OMS nu a fost invitată să se alăture echipei chineze.

Dr. Galea crede că este improbabil în cazul unei pandemii să se înregistreze doar 41 de cazuri de infectare în Wuhan într-o perioadă de timp de două săptămâni, mai exact de pe 2 până pe 16 ianuarie, aşa cum China a raportat.

Oficialii americani din serviciile de informaţii au susţinut că partenerii chinezi au ţinut ascunsă încă de la început gravitatea situaţiei şi nu au acţionat rapid în consecinţă. OMS a fost criticată de către SUA pentru că a acceptat statisticile Chinei fără să le pună la îndoială.


Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici