China va cumpăra cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer/ BioNTech. Beijingul are cinci vaccinuri în dezvoltare

  • O companie farmaceutică chineză a declarat miercuri că a fost de acord să cumpere cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin coronavirus de la compania germană BioNTech, sub rezerva aprobării de către Beijing a acestuia.
  • China şi-a dezvoltat rapid proprii candidaţi la vaccinul Covid-19 şi a intensificat facilităţile de producţie, dar firmele locale au colaborat şi cu dezvoltatorii străini pentru a furniza vaccin pentru cea mai populată ţară din lume.
1141 afișări
Imaginea articolului China va cumpăra cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer/ BioNTech. Beijingul are cinci vaccinuri în dezvoltare

China cumpără 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer şi BioNTech. Beijingul are cinci vaccinuri în dezvoltare

Shanghai Fosun Pharmaceutical Group a declarat că filiala sa a încheiat un acord cu firma germană pentru a asigura „o aprovizionare adecvată” de vaccinuri în China, adăugând că va efectua o plată iniţială de 125 de milioane de euro înainte de sfârşitul anului pentru 50 milioane de doze, relatează France24.

Fosun Pharma a declarat că va plăti restul de 125 de milioane de euro după ce a primit autorizaţia de comercializare a vaccinului în China continentală.

Acordul nu a detaliat când vor sosi cele 50 de milioane de doze.

Vaccinul ARNm produs de Pfizer şi BioNTech a fost deja aprobat pentru utilizare de urgenţă în ţări precum SUA, Marea Britanie şi Singapore.

Vaccinul se bazează pe o tehnologie de ultimă generaţie care foloseşte versiuni sintetice ale moleculelor numite ARN mesager.

Beijingul are cinci vaccinuri în etapele finale ale dezvoltării. Vaccinurile experimentale dezvoltate intern, inclusiv de China National Biotec Group Co. şi Sinovac Biotech Ltd., deţinute de stat, sunt aproape de a fi aprobate de autorităţile chineze de reglementare a medicamentelor. O dată exactă însă nu a fost înaintată.

China a încheiat acorduri pentru a furniza milioane de doze de vaccinuri către alte ţări după ce a adus în mare măsură focarul sub control în ţară.

Fosun Pharma este deţinută majoritar de Fosun International, un conglomerat chinez care deţine gigantul Club Med din Franţa şi firma de turism Thomas Cook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici