CJSU Iaşi propune instituirea carantinei într-o comună unde incidenţa Covid a ajuns la 8,31 la mia de locuitori

  • Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi a propus instituirea carantinei zonale în comuna Roşcani.
  • Incidenţa cazurilor de Covid a ajuns la 8,31 la mia de locuitori.
343 afișări
Imaginea articolului CJSU Iaşi propune instituirea carantinei într-o comună unde incidenţa Covid a ajuns la 8,31 la mia de locuitori

CJSU Iaşi propune instituirea carantinei într-o comună unde incidenţa Covid a ajuns la 8,31

Propunerea de instituirea a carantinei începând de miercuri, de la ora 6.00, a fost înaintată Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

„Rata incidenţei a ajuns la o cifră alarmantă de 8,31 la mia de locuitori şi este nevoie de această măsură pentru a limita acum cât mai mult răspândirea virusului. Am aplicat şi în trecut această soluţie, vă reamintesc cazul comunelor Ciurea şi Aroneanu, care a funcţionat, aşa cum mă aştept să se întâmple şi în cazul comunei Roşcani”, a scris pe Facebook preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Printre restricţiile anunţate se numără interzicerea oricăror tipuri de evenimente în spaţii deschise sau închise, publice sau private, închiderea restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, suspendarea activităţii firmelor din domeniul jocurilor de noroc şi închiderea structurilor de primire turistică.

De asemena, activitatea didactică se va desfăţura exclusiv online. Vor fi impuse şi restricţii de circulaţie, iar deplasările se vor face în baza unei adeverinţe de la angajator sau a legitimaţiei de serviciu, respectiv în baza declaraţiei pe propria răspundere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici