Combinaţia de anticorpi monoclonali de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron

Combinaţia de anticorpi monoclonali cu acţiune prelungită Evusheld de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron, arată un studiu de laborator. Sunt primele date care analizează impactul terapiei asupra subvariantelor Omicron.

605 afișări
Imaginea articolului Combinaţia de anticorpi monoclonali de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron

Combinaţia de anticorpi monoclonali de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron

AstraZeneca a declarat luni că Evusheld, combinaţie de anticorpi pentru prevenirea şi tratarea COVID-19, a păstrat activitatea neutralizantă împotriva variantelor Omicron, inclusiv a subvariantei BA.2, foarte contagioasă, scrie Reuters.

Sunt primele date care analizează impactul Evusheld asupra subvariantelor Omicron.

Producătorul de medicamente anglo-suedez a declarat în decembrie că un alt studiu de laborator a constatat că Evusheld a păstrat activitatea neutralizantă împotriva Omicron.

Datele celui mai recent studiu realizat de Universitatea Washington din Statele Unite au arătat că terapia a redus cantitatea de virus detectată în probe - încărcătura virală - a tuturor subvariantelor Omicron testate în plămânii şoarecilor, a precizat AstraZeneca.

Evusheld a fost testat împotriva subvariantelor BA.1, BA.1.1 şi BA.2 ale Omicron. S-a demonstrat, de asemenea, în cadrul studiului, că limitează inflamaţia din plămâni - un simptom critic în cazul infecţiilor severe cu COVID-19.

„Rezultatele întăresc ideea că Evusheld poate fi o opţiune importantă pentru a ajuta la protejarea pacienţilor vulnerabili, cum ar fi cei imunocompromişi, care s-ar putea confrunta cu rezultate slabe dacă s-ar infecta", a declarat John Perez, şeful departamentului de terapii imune din cadrul AstraZeneca.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirma, săptămâna trecută, că noua creştere globală a cazurilor COVID ar putea anunţa o problemă mult mai mare, deoarece variantele Omicron se răspândesc pe fondul relaxării restricţiilor şi a testelor puţine.

Evusheld a redus riscul de apariţie a COVID-19 simptomatic cu 77% în cadrul studiilor, declara săptămâna trecută autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor.

De asemenea, s-a demonstrat că Evusheld salvează vieţi şi previne progresia bolii atunci când este administrat în termen de o săptămână de la primele simptome.

În timp ce vaccinurile se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta anticorpi ţintiţi şi celule care luptă împotriva infecţiilor, Evusheld conţine anticorpi produşi în laborator, concepuţi să rămână în organism timp de luni de zile pentru a combate virusul în cazul unei infecţii.

Terapia se află în curs de examinare la nivel european. Ea a fost deja autorizată în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
evusheld,
astrazeneca,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici