COMENTARIU Lelia Munteanu. Dr. Dormitzer, vicepreşedintele Pfizer: "Israelul este cel mai mare laborator de cercetare al nostru pentru vaccinul anticovid"

Dr. Sharon Alroy-Preis, de la Ministerul Sănătăţii din Ierusalim: „Israelul nu e în buzunarul nimănui".

8010 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Dr. Dormitzer, vicepreşedintele Pfizer: "Israelul este cel mai mare laborator de cercetare al nostru pentru vaccinul anticovid"

Dr. Dormitzer, vicepreşedintele Pfizer: "Israelul este cel mai mare laborator de cercetare al nostru pentru vaccinul anticovid"

Dr. Philip Dormitzer (foto), vicepreşedinte şi şef al Departamentului Ştiinţific al Pfizer, a făcut aseară, pe Canal 12 israelian, următoarele declaraţii:

1. Pfizer deţine exclusivitatea vaccinărilor anticovid în Israel. (În Israel, se vaccinează numai cu Pfizer, deşi s-au achiziţionat inclusiv doze de  Moderna şi AstraZeneca, care vor expira fără să fie folosite).

2. Israelul este pentru Pfizer cel mai mare laborator de cercetare a vaccinului anticovid.

Din spusele dr. Dormitzer rezultă câteva probleme. Nu de mult, prof. dr. Sharon Alroy-Preis, şefa Departamentului de Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii de la Ierusalim, a declarat că nu există nici o exclusivitate între Israel şi Pfizer: „Israelul nu e în buzunarul nimănui".

Pentru cei cu efecte secundare semnificative (de exemplu, miocardită), apărute după primele două doze, a treia doză ar fi fost indicat să fie administrată cu alt vaccin  - Moderna sau AstraZeneca. Din cauza exclusivităţii, nu s-a putut. Cercetările conduc spre concluzia că o combinaţie de două tipuri de vaccin administrate aceleaşi persoane este mai eficace.

E clar că, dacă aşa stau lucrurile, vicepreşedintele Pfizer, ca om de ştiinţă, nu poate împiedica administrarea unei a treia doze cu un alt vaccin, chiar dacă se simte în Israel ca în propriul laborator.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici