Comisia Europeană a încheiat discuţiile cu Novavax pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin anti-COVID-19

  • Comisia Europeană a anunţat joi că a încheiat discuţiile preliminare cu compania farmaceutică Novavax, în vederea achiziţionării vaccinului potenţial împotriva COVID-19 produs de aceasta.
  • Comisia Europeană a mai semnat deja contracte pentru vaccinuri cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac şi Moderna.
377 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a încheiat discuţiile cu Novavax pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin anti-COVID-19

Potrivit unui comunicat al CE, contractul avut în vedere cu Novavax ar urma să ofere tuturor statelor membre ale UE posibilitatea de a achiziţiona 100 de milioane de doze şi până la 100 de milioane de doze suplimentare.

„Am plăcerea de a vă anunţa că vom continua să ne extindem portofoliul diversificat de vaccinuri. Demersul de astăzi în vederea încheierii unui acord cu Novavax demonstrează angajamentul Comisiei de a asigura explorarea tuturor opţiunilor posibile de acces la vaccinurile împotriva COVID-19. Accesul la un număr mai mare de vaccinuri ne va permite să avem o acoperire suficientă pentru a învinge pandemia”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

CE a mai semnat deja contracte pentru vaccinuri cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac şi Moderna.

Novavax este o companie de biotehnologie care dezvoltă vaccinuri de ultimă generaţie împotriva unor boli infecţioase grave. Vaccinul propus de această companie este un vaccin subunitar pe bază de proteine, aflat deja în faza 3 a studiului clinic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici