Compania farmaceutică Merck anunţă că un medicament duce la o reducere rapidă a virusului COVID-19

  • Merck anunţă că un medicament duce la o reducere rapidă a virusului COVID-19.
  • Compania susţine că medicamentul a arătat o reducere rapidă a virusului conform fazei a doua a unui studiu în rândul participanţilor aflaţi în primele faze ale COVID-19.
  • Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri COVID-19 pe care le-a dezvoltat nu au reuşit să genereze răspunsurile imune dorite.
21717 afișări
Imaginea articolului Compania farmaceutică Merck anunţă că un medicament duce la o reducere rapidă a virusului COVID-19

Compania farmaceutică Merck anunţă că un medicament duce la o reducere rapidă a virusului COVID-19

Compania farmaceutică Merck a anunţat sâmbătă că medicamentul experimental antiviral molnupiravir pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Bio a arătat o reducere rapidă a virusului, conform fazei a doua a unui studiu în rândul participanţilor aflaţi în primele faze ale COVID-19, anunţă Reuters.

Constatarile din acest studiu, o scădere rapidă a virusului în randul persoanelor cu COVID-19 timpuriu tratate cu molnupiravir, sunt promiţătoare, a spus William Fischer, profesor asociat de medicina la Universitatea din Carolina de Nord, intr-o declaraţie din partea companiilor.

Antiviralul este în prezent testat în fazele 2/3, care urmează să fie finalizate în luna mai.

Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri COVID-19 pe care le-a dezvoltat nu au reuşit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici