Copiii care au simptomele sindromului provocat de COVID-19 au nevoie de îngrijiri imediate, spun medicii

Copiii care ar putea avea sindromul inflamator multi-sistem (MIS-C), o complicaţie a infecţiei cu coronavirus, au nevoie de îngrijire medicală imediată şi, cel mai probabil, vor fi internaţi în spitale, potrivit doctorilor.

621 afișări
Imaginea articolului Copiii care au simptomele sindromului provocat de COVID-19 au nevoie de îngrijiri imediate, spun medicii

Copiii care au simptomele sindromului provocat de COVID-19 au nevoie de îngrijiri imediate, spun medicii/ Foto: Profimedia

Simptomele ar putea să nu fie cele tipice infecţiei cu coronavirus şi ar include durere de stomac, vărsături, pe lângă febră şi poate chiar eczeme, au declarat medicii în timpul unei conferinţe organizate de Centrul de control şi prevenţie a bolilor, din SUA, potrivit CNN.

A devenit clar că mulţi dintre copiii cu noul sindrom au probleme cu inima şi au nevoie de tratament imediat, au spus medicii. Aceştia au adăugat că este destul de evident că boala COVID-19 este responsabilă, chiar dacă multora dintre copii le ies testele  de coronavirus negative şi au părut să nu aibă vreodată simptomele tipice ale infecţiei cu coronavirus.

Acest sindrom pare să se dezvolte între două şi şase săptămâni după infecţia cu coronavirus şi afectează mai ales copiii care erau perfect sănătoşi înainte. Centrul de control al bolilor a emis o alertă săptămâna trecută, în care medicii pediatri erau anunţaţi să ţină cont de acest sindrom în rândul pacienţilor lor.

Până acum, au fost înregistrate cazuri ale noului sindrom în 20 de state americane, dar şi în ţări europene precum Franţa, Marea Britanie, Italia şi Spania.

Anomaliile cauzate de sindromul provocat de COVID-19 pot duce la un răspuns întârziat al sistemului imunitar

„O descoperire frapată aici – alarmantă – este că în acest grup, în jur de jumătate dintre copii aveau deja anomalii ale arterei coronare”, spune James Schneider, medic pediatru în New York. Pentru că micuţii pacienţi erau sănătoşi înainte, el crede că anomaliile cauzate de sindromul inflamator multi-sistem ar putea duce la un răspuns întârziat al sistemului imunitar în lupta cu coronavirusul.

Nicholas Rister, medic pediatru în Texas, care a examinat mai mulţi copii cu simptome ale sindromului spune că pacienţii aveau inflamaţii pe tot corpul: pe mâini, picioare şi chiar la gură.

„Cea mai mare îngrijorare pe care o avem acum este în mare parte legată de inflamaţii în jurul inimii”, a adăugat medicul. Acesta este unul dintre motivele pentru care medicii au crezut iniţial că ar putea fi vorba despre boala Kawasaki.

Medicii informează părinţii că e important să se prezinte la spital cu copiii lor dacă aceştia experimentează vreunul dintre simptomele MIS-C. Doctorii vor face teste de sânge, care pot confirma dacă este vorba de acest sindrom, iar în cazul în care acesta se confirmă, medicii vor verifica dacă inima a fost afectată. Tratamentul rapid pare să dea rezultate, iar copiii sunt externaţi după câteva zile din spital, spun doctorii.

Medicii din Anglia anunţă că multe dintre cazurile diagnosticate aici cu MIS-C fac parte din minorităţi etnice. „ Par să fie predominant copii de culoare sau africani, în 46% dintre cazuri”, spune un medicul englez.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici