- Home
- Coronavirus
- (26.11.2020, 13:59)
- Maria Magla , Alice Stroescu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Coronavirus: 12.700 de mutaţii inofensive ale SARS-CoV-2. Specialist: „Dacă ştim cum se modifică, putem găsi rapid soluţii”
- Virusul SARS-CoV-2 a suferit mai mult de 12.700 de mutaţii
- Niciuna dintre mutaţii nu au făcut ca virusul să se transmită mai uşor
- Mutaţiile sunt neutre dar sunt ţinute sub observaţie pentru actualizarea vaccinelor
3580 afişări

Parcă aveam nevoie şi de veşti bune. Virusul SARS-CoV-2 suferă mutaţii constant, dar niciuna nu-i creşte transmisibilitatea.
Într-un studiu care a utilizat un set de date global al genomului virusului de la mai mult de 46.000 de persoane cu COVID-19 din 99 de ţări, cercetătorii au identificat mai mult de 12.700 de mutaţii. Chiar dacă deocamdată mutaţiile sunt neutre, studiul nu a luat sfârşit.
„Într-adevăr, mutaţiile pot avea consecinţe atât negative, sau letale, cât şi foarte rar, benefice, dar în cele mai multe situaţii, mutaţiile sunt inoffensive. Ele se acumulează fără o consecinţă directă”, spune Horia Banciu, specialist de la departamentul de Biologie Moleculară şi Biotehnologie din cadrul Facultăţii de Biologie şi Geologie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Studiu: Particulele emise în timp ce vorbești răspândesc coronavirusul mai mult decât tusea
-
Vaccinare România 20 ianuarie. Peste 38.000 de persoane vaccinate miercuri, aproape 3.200 cu doza de rapel. Câţi români au fost imunizaţi
-
Kamala Harris a jurat pe două Biblii când a depus jurământul pentru funcţia de vicepreşedinte a SUA
-
FOTO Explozie puternică în cartierul latin din Madrid UPDATE: Cel puţin trei persoane au murit. Mii de persoane au fost evacuate
Cum vaccinul este din ce în ce mai aproape, întrebarea este dacă va fi afectat. Astfel, cercetătorii continuă să ţină sub observaţie mutaţiile ca să poată actualiza vaccinurile, dacă este necesar.
„Odată ce a început tratamentul cu medicamente, odată ce va începe vaccinarea, bună parte din populaţie va fi monitorizată pentru reacţia tulpinilor virale la aplicarea vaccinului. Deci este importantă această colectare, eşantionare a virusurilor, sau a variantelor virale, ca să vedem cum se modifică acesta. Dacă ştim cum se modifică acesta, putem să găsim rapid soluţii”, explică Horia Banciu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe