Coronavirus: Coreea de Sud închide toate şcolile din Seul pe fondul creşterii cazurilor de infectare

  • Coreea de Sud a ordonat închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor din zona Seul, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de coronavirus.
  • Aproape 200 de angajaţi şi studenţi au fost infectaţi în Seul în ultimele două săptămâni.
  • Învăţarea de la distanţă va continua până la 11 septembrie, a precizat Ministerul Educaţiei.
  • Autorităţile medicale au avertizat că ţara este la un pas de un nou focar la nivel naţional
1632 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Coreea de Sud închide toate şcolile din Seul pe fondul creşterii cazurilor de infectare

Coronavirus: Coreea de Sud închide toate şcolile din Seul pe fondul creşterii cazurilor de infectare

Toţi studenţii din zona Seul, casă pentru 25 de milioane de oameni, vor face cursuri online, cu excepţia celor din ultimul an de liceu, care urmează să susţină examenele de admitere la universitate în decembrie, relatează BBC.

Şcoli cu mai puţin de 60 de elevi şi şcoli de educaţie specială au voie să aleagă dacă să urmeze indicaţiile ministerului, a spus Korea Times.

Majoritatea şcolilor din Coreea de Sud s-au redeschis pe etape între 20 mai şi 1 iunie, după ce cazurile din ţară au părut să scadă.

Coreea de Sud a raportat 310 decese şi 17.945 de cazuri de la începerea pandemiei, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Ţara fusese considerată una dintre poveştile de succes ale pandemiei de coronavirus pentru gestionarea bolii - cu toate acestea, în ultimele săptămâni, infecţiile din ţară, în special zona din Seul, au crescut.

Marţi, au fost raportate 280 de cazuri noi de Covid-19 - a 12-a zi de creştere într-o ţară obişnuită cu sub 30 de cazuri pe zi.

Autorităţile din Seul au dispus pentru prima oară obligaţia de a purta măşti în locuri publice interioare şi exterioare. Biserici, cluburi de noapte şi baruri karaoke s-au închis şi ele.

Guvernul a avertizat că, în cazul în care cazurile continuă să crească, ar putea fi aplicate reguli mai dure de distanţare socială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici