CORONAVIRUS. Elita medicală cere un audit independent asupra situaţiei din Spania: "Cetăţenii au nevoie să ştie ce s-a întâmplat"

  • Spania are cele mai multe cazuri de Covid-19 din vestul Europei, dar numărul deceselor nu creşte proporţional.
  • Spania a înregistrat 16 morţi în ultimele 7 zile
  • Cel puţin 70% dintre persoanele care poarta virusul Sars-Cov-2 nu prezintă simptome grave.
  • Cel puţin 50.000 de cadre medicale s-au îmbolnăvit
  • Sistemul sanitar rezistă deocamdata, dar oamenii de ştiinţă confirmă că ţara se află deja în al doilea val de Covid-19.
5674 afișări
20 de cercetători spanioli, din domeniul medical, au semnat o scrisoare în revista ,,The Lancet” prin care cer un audit extern independent. Manifestul explică necesitatea de a înţelege greşelile comise până acum în gestionarea crizei sanitare, la nivelul administraţiei publice. Preocupările oamenilor de ştiinţă sunt provocate de lipsa echipamentelor de protecţie, de efectele austerităţii bugetare din sistemul sanitar si pe numărul insuficient de epidemiologi, care trebuie să ancheteze fiecare nou caz. Semnatarii acestei scrisori spun că nu vor să găsească vinovaţi, ci doar soluţii urgente pentru viitoare valuri ale pandemiei.
 
Prof. Joan Carles March - Şcoala Andaluză de Sănătate Publică (EASP): Cetăţenii şi societatea spaniolă au nevoie să ştie ce s-a întâmplat. Ce a funcţionat bine şi ce nu a funcţionat. Ce lucruri se pot îmbunătăţi. Nu se urmăreşte judecarea cuiva, ci doar îmbunătăţirea situaţiei.
 
Prof. Joan Carles March - Şcoala Andaluză de Sănătate Publică (EASP): Trebuie să urmărim mai bine contactele avute de bolnavi. Şi acestea să respecte indicaţiile de a rămâne izolaţi şi de a nu ieşi din casă. Pentru că dacă ies pe stradă va continua să crească numărul de contagieri.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici