Coronavirus în lume LIVE UPDATE 21 mai: Carantină prelungită în Spania. Europa ar trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus

  • Măsurile restrictive se vor extinde pentru încă două săptămâni în Spania
  • ECDC: Europa ar trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus
  • SUA înregistrează peste 93.000 de decese cauzate de Covid-19
  • Epidemia de coronavirus din Brazilia se agravează, putând trece în curând pe locul doi în lume la numărul de cazuri
3708 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 21 mai: Carantină prelungită în Spania. Europa ar trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 21 mai

Spania prelungeşte carantina

Conform El Pais, măsurile restrictive, instituite ca urmare a epidemiei de coronavirus, se vor extinde pentru încă două săptămâni, a anunţat guvernul spaniol.

Extinderea măsurilor a fost adoptată cu 167 de voturi pentru şi 162 de voturi împotrivă. Aceasta înseamnă că restricţiile, printre cele mai dure din Europa, vor continua să fie aplicate în Spania până pe 6 iunie la miezul nopţii. Această decizie nu a fost pe placul cetăţenilor din Spania şi vor mai suporta măsurile restrictive, care i-au ţinut în condiţii de izolare, închişi în case.

Recomandările Centrului pentru Controlul Epidemiilor din SUA privind epidemia Covid-19

Covid-19 se transmite de la o persoană la alta în principal prin contacte apropiate, boala putând fi transmisă şi de persoane asimptomatice, conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor din SUA (CDC).

Epidemia de coronavirus din Brazilia se agravează, putând trece în curând pe locul doi în lume la numărul de cazuri 

Epidemia de coronavirus din Brazilia s-a agravat, iar naţiunea sud-americană ar putea avea în curând cel de-al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume, Ministerul Sănătăţii a raportat miercuri 888 de noi decese şi aproape 20.000 de cazuri noi într-o singură zi, potrivit Reuters.

Două studii arată că maimuţele infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate, un semn pozitiv pentru găsirea unui vaccin

Două studii efectuate pe maimuţe publicate miercuri oferă unele dintre primele dovezi ştiinţifice potrivit cărora supravieţuirea în urma infecţiei cu COVID-19 poate duce la imunitate în cazul reinfectării, semn pozitiv că vaccinurile în curs de dezvoltare pot avea succes, au declarat miercuri cercetătorii americani.

ECDC: Europa ar trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus 

Perspectiva unui al doilea val de infecţie cu coronavirus în toată Europa nu mai este o teorie îndepărtată, potrivit directorului agenţiei UE însărcinată să consilieze guvernele cu privire la controlul bolii, potrivit The Guardian.

SUA înregistrează peste 93.000 de decese cauzate de Covid-19

Cel puţin 1.550.959 de  cazuri de coronavirus şi 93.416  decese au fost înregistrate în Statele Unite, potrivit Universităţii Johns Hopkins, anunţă CNN.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici