Două studii arată că maimuţele infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate, un semn pozitiv pentru găsirea unui vaccin

Două studii efectuate pe maimuţe publicate miercuri oferă unele dintre primele dovezi ştiinţifice potrivit cărora supravieţuirea în urma infecţiei cu COVID-19 poate duce la imunitate în cazul reinfectării, semn pozitiv că vaccinurile în curs de dezvoltare pot avea succes, au declarat miercuri cercetătorii americani.

1702 afișări
Imaginea articolului Două studii arată că maimuţele infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate, un semn pozitiv pentru găsirea unui vaccin

Maimuţele infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate în studii, un semn pozitiv pentru găsirea unui vaccin

Deşi oamenii de ştiinţă au presupus că anticorpii produşi ca răspuns la noul virus coronavirus sunt de protecţie, au existat dovezi riguroase din punct de vedere ştiinţific care să sprijine acest lucru.

Într-unul dintre cele două studii, cercetătorii au infectat nouă maimuţe cu COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus. După ce s-au recuperat, echipa le-a expus din nou la virus şi animalele nu s-au îmbolnăvit.

Concluziile sugerează că „dezvoltă imunitate naturală care protejează împotriva reexpunerii”, a declarat dr. Dan Barouch, cercetător la Centrul pentru Virologie şi Cercetări pentru Vaccinuri de la Harvard's Beth Israel Deaconness Medical Center din Boston, ale cărui studii au fost publicate în revista Science.

"Este o veste foarte bună", a spus Barouch.

Mai multe echipe de cercetare au lansat lucrări - multe dintre ele neexaminate de alţi oameni de ştiinţă - care sugerează că un vaccin împotriva virusului ar fi eficient la animale.

În al doilea studiu, Barouch şi colegii lor au testat 25 de maimuţe cu şase prototipuri de vaccin pentru a vedea dacă anticorpii produşi ca răspuns au avut rol de protecţie.

Apoi au expus aceste maimuţe şi 10 animale de control la SARS-CoV-2, denumirea oficială a noului coronavirus.

Toate animalele de control au prezentat grade ridicate de virus în nas şi plămâni, dar la animalele vaccinate, „am văzut un grad substanţial de protecţie”, a spus Barouch. Opt dintre animalele vaccinate au fost complet protejate.

Aceste studii, care au făcut obiectul unei evaluări inter pares, nu dovedesc că oamenii dezvoltă imunitate sau cât poate dura, dar sunt liniştitori.

„Aceste date vor fi văzute ca un avans ştiinţific binevenit”, a spus Barouch.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici