Coronavirus în lume LIVE UPDATE 22 octombrie: Zona Lombardia, din Italia, a depăşit pragul de 4.000 de cazuri. Spania depăşeşte un milion de cazuri

  • În întreaga lume s-au înregistrat peste 1.126.000 de decese, din cauza COVID-19.
  • Spania este prima ţară din Uniunea Europeană care depăşeşte un milion de cazuri.
  • Ministrul Sănătăţii al Germaniei a fost depistat cu COVID-19. Jens Spahn a fost diagnosticat, miercuri seară, ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, imediat după ce participase la o şedinţă de guvern.
1222 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 22 octombrie: Zona Lombardia, din Italia, a depăşit pragul de 4.000 de cazuri. Spania depăşeşte un milion de cazuri

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 22 octombrie: Zona Lombardia, din Italia, a depăşit pragul de 4.000 de cazuri. Spania depăşeşte un milion de cazuri

În total, în întreaga lume, de la apariţia virusului şi până în prezent, s-au înregistrat peste 1.126.000 de decese, din cauza COVID-19.

În Europa, ţări precum Franţa, Spania şi Italia se confruntă cu o criză sanitară şi autorităţile se chinuie să ţină epidemia sub control.

Iată care sunt cele mai importante aspecte ale impactului pe care l-a avut coronavirusul, la nivel internaţional:

  • Spania este prima ţară din Uniunea Europeană care depăşeşte un milion de cazuri.
  • Marea Britanie înregistrează un număr record de noi infectări în doar 24 de ore: 26.688 de cazuri. Până acum, Marea Britanie înregistrează peste 59.000 de decese.
  • Ministrul Sănătăţii al Germaniei a fost depistat cu COVID-19. Jens Spahn a fost diagnosticat, miercuri seară, ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, imediat după ce participase la o şedinţă de guvern, relatează site-ul Tagesschau.de.
  • În Italia, zona Lombardia, s-a depăşit pragul de 4.000 de cazuri noi în 24 ore, dintr-un total de 36.416 de teste efectuate. Acestea sunt cifre record pentru regiunea care înregistrează cea mai mare rată de pozitivare, 11%. Şi în Milano cazurile noi de COVID-19 au crescut semnificativ, ajungând la 1858 de cazuri. Italia a anunţat noi măsuri de restricţie, care vor fi aplicate cât mai repede.
  • În Franţa, 2.239 de pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă, cu 71 mai mulţi decât ziua precedentă şi 166 de persoane au murit în ultimele 24 de ore. Totodată, 26.676 de cazuri noi au fost depistate în ultimele 24 de ore.
  • Rusia a atins un număr record pentru decesele declarate în ultimele 24 de ore

Care sunt restricţiile ce se vor impune în decursul acestei săptămâni

Coronavirus în Ţara Galilor

Premierul galez, Mark Drakeford, este de părere că pentru o scădere semnificativă a numărului de cazuri COVID-19 este nevoie de o măsură drastică.

Prin urmare, Ţara Galilor va intra în carantină începând de vineri, ora locală 17:00, până vineri, 9 noiembrie. Toate magazinele (exceptând cele alimentare), şcolile, bisericile, restaurantele şi sălile de sport vor fi închise. Toţi cetăţenii care nu lucrează în domenii esenţiale, precum ordine publică şi servicii de urgenţă, vor rămâne să lucreze de acasă.

Coronavirus în Spania

Spania a fost prima care s-a confruntat cu al doilea val al epidemiei, începând cu luna august. Mai multe oraşe, inclusiv Madrid, îşi sfătuieşte locuitorii să rămână acasă şi barurile şi cafenele au program special.

CITEŞTE şi Strigătul medicilor rezidenţi din Spania: „Ne lăsaţi în pielea goală!”

CITEŞTE şi Grija viitorului îi apasă şi pe elevii din Spania şi Italia care urmează să dea examene

Coronavirus în Cehia

Şi în Cehia s-a înregistrat o creştere alarmantă a noilor cazuri de COVID-19 şi autorităţile au impus închidere şcolilor, a barurilor şi a restaurantelor. Frontierele ţării vor rămâne deschise, însă numărul adunărilor sociale se limitează la 10 oameni în interior şi la 20 de oameni în exterior, iar evenimentele sportive trebuie organizate cu porţile închise. Germania şi-a avertizat deja cetăţenii cu privire la riscurile unei călătorii în Republica Cehă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici