Coronavirus în România LIVE UPDATE. 1.292 de cazuri confirmate în ţară, dintre care 263 în ultimele 24 de ore / Bilanţul morţilor a ajuns la 26

  • Pe teritoriul ţării, au fost înregistrate 26 decese
  • 263 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate de joi până vineri în România
  • Până acum, în România au fost confirmate 1.292 cazuri de infectare cu noul coronavirus
32437 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE. 1.292 de cazuri confirmate în ţară, dintre care 263 în ultimele 24 de ore / Bilanţul morţilor a ajuns la 26

UPDATE ora 20.20 Încă un deces din cauza COVID-19. Bilanţul deceselor a ajuns la 26 în România

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, din judeţul Timiş, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare. Azi a fost confirmat pozitiv la COVID-19 şi tot azi a decedat. Şi în acest caz s-a declanşat ancheta epidemiologică pentru a fi instituite măsurile necesare, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Ora 18.30 Bilanţ: 25 de morti

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 ani, din Bucureşti, internat prin Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului SF IOAN în 26.03.2020, ulterior
transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase  Matei Balş, acolo unde s- a înregistrat în data de 27.03.2020 decesul în secţia de ATI.

Ora 13.00 Bilanţ: 1.292 de cazuri confirmate în ţară până acum, dintre care 263 în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 41 la Bucureşti, 7 la Iaşi, 6 la Craiova, 6 la Constanţa şi 2 la Cluj).

24 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timişoara şi Neamţ, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 0 şi 94 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 32 de pacienţi, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 în unităţi medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.127 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 6.553 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 645 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 21 persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

Ora 7.20 Încă un deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus

Al 24-lea deces din cauza coronavirusului s-a înregistrat în noaptea de joi spre vineri, la o femeie de 80 de ani din Bacău. Femeia a murit într-un spital din Iaşi.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că a fost raportat după ora 00.45 un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus.

Este vorba de o femeie de 80 de ani din judeţul Bacău, internată la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iaşi în secţia de ATI.

Femeia avea şi insuficienţă cardiacă şi fibrilaţie atrială.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ora 7:00 Numărul total al deceselor pe teritoriul României a ajuns la 23

Ultimele trei persoane care şi-au pierdut viaţa au vârste cuprinse între 49 şi 75 de ani:

21 - Un bărbat de 49 de ani din judetul Timiş, confirmat pe data de 26.03.2020 şi decedat în aceeaşi zi. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate şi nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. Reprezentanţii GCS transmit, însă, că pacientul avea boli cronice preexistente: poliartrită reumatoidă şi hipertensiune arterială.

22 - Un bărbat, de 56 ani, din judeţul Dâmboviţa, hemodializat la un Centru de dializă, internat iniţial la Spitalul de Urgenţă Bucureşti Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, în secţia ATI.

23 - Un bărbat de 75 de ani, din Iaşi. A fost internat şi confirmat cu noul coronavirus în data de 22 martie şi a murit joi. Aceasta mai suferea de diabet zaharat complicat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, alte 123 de cazuri de infectare. Astfel că, pe teritoriul ţării noastre au fost confirmate 1.029 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 94 s-au vindecat. 

Vineri, la ora 13, autorităţile vor anunţa bilanţul actualizat, în România.

Aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns, joi, în România, de la Seul, Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO.

Nelu Tătaru a participat, joi, la prima şedinţă de guvern în noua calitate de ministru al Sănătăţii şi a cerut ajutorul Executivului pentru ca în România să nu mai fie un alt caz „Suceava”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici