Coronavirus. Ţara care intră pentru a treia oară în carantină generală, după ce au fost depistate patru cazuri de infectare cu noua tulpină de virus

  • Autorităţile israeliene au anunţat o a treia închidere generală de cel puţin două săptămâni pentru a reduce creşterea contaminării cu noul coronavirus.
  • Departamentul Sănătăţii a confirmat, de asemenea, patru cazuri de infectare cu noua tulpină de virus care a apărut în Regatul Unit.
  • Israelienii nu se vor putea deplasa la mai mult de un kilometru de casele lor şi majoritatea afacerilor vor fi închise, cu excepţia livrărilor.
1607 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Ţara care intră pentru a treia oară în carantină generală, după ce au fost depistate patru cazuri de infectare cu noua tulpină de virus
Autorităţile israeliene au anunţat joi, 24 decembrie, o a treia închidere generală de cel puţin două săptămâni pentru a reduce creşterea contaminării cu noul coronavirus, la câteva zile după lansarea unei campanii naţionale de vaccinare, notează Le Figaro.
 
Miercuri, Departamentul Sănătăţii a confirmat, de asemenea, patru cazuri de infectare cu noua tulpină de virus care a apărut în Regatul Unit. 
 
"Izolarea generală va fi impusă începând de duminică, 27 decembrie, la ora 17:00 (15:00 GMT) timp de două săptămâni," a declarat biroul premierului Benjamin Netanyahu într-un comunicat. 
Această măsură poate fi reînnoită pentru două săptămâni, cu excepţia cazului în care numărul de noi infectări zilnice scade sub 1000, se adaugă.
 
Israelienii nu se vor putea deplasa la mai mult de un kilometru de casele lor şi majoritatea afacerilor vor fi închise, cu excepţia livrărilor. 
 
După un prim blocaj naţional în primăvară, autorităţile au impus un al doilea în septembrie, când ţara a cunoscut una dintre cele mai mari rate de infecţie pe cap de locuitor din lume. După o scădere, a început să crească din nou, în prezent fiind un total de 385.022 cazuri de Covid-19 şi 3.150 de decese, pentru o populaţie de nouă milioane de locuitori. Anunţul vine în momentul în care statul ebraic a lansat luni vaccinarea publică generală.
 
Săptămâna aceasta, autorităţile au interzis intrarea în ţară a cetăţenilor străini din Regatul Unit, Danemarca şi Africa de Sud, unde a fost detectată o nouă variantă a coronavirusului. Israelul şi-a înăsprit măsurile de sănătate impunând o carantină obligatorie pentru toţi călătorii care intră în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici