Coronavirus: Ţara cu cel mai mare număr de decese zilnice la un milion de locuitori

  • Suedia a depăşit Marea Britanie, Italia şi Belgia la numărul de decese zilnice cauzate de COVID-19 la un milion de locuitori
  • Potrivit datelor colectate de Our World in Data, Suedia are 6,08 decese per un milion de locuitori într-o zi.
  • Cifra a fost stabilită după analizarea ultimelor 7 zile, între 13 mai şi 20 mai, relatează The Telegraph.
7370 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Ţara cu cel mai mare număr de decese zilnice la un milion de locuitori

Suedia are cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de COVID-19 la un milion de locuitori din lume

Numărul deceselor la un milion de locuitori este cel mai mare din lume depăşind Marea Britanie, Belgia şi SUA care au 5,57, 4,28, respectiv 4,11.

Totuşi Suedia are cea mai mare rată doar raportat la ultima săptămână. Calculat la întreaga durată a pandemiei Marea Britanie, Belgia şi SUA au un număr mai mare de decese la un milion de locuitori.

Epidemiologul Andres Tegnell unul dintre iniţiatorii strategiei suedeze de luptă cu coronavirusul a spus că datele pe o perioadă scurtă nu sunt elocvente.

"La acest aspect trebuie să ne uităm când pandemia s-a terminat", a declarat el pentru ziarul Svenska Dagbladet.

Suedia a decis să ţină restaurantele şi şcolile deschise şi a permis întâlniri de până la 50 de persoane. În ciuda numărului mare de decese mulţi specialişti spun că Suedia va fi mai bine pregătită pentru un al doilea val deoarece o parte a populaţiei a dezvoltat anticopi. Un sondaj recent arată că 64% din populaţie consideră că Guvernul a balansat bine restricţiile şi impactul economic al acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici