Coronavirus. Ţara vecină care prelungeşte restricţiile pănă la sfârşitul lunii ianuarie

  • Bulgaria va ţine şcolile secundare, centrele comerciale, restaurantele, cafenelele şi sălile de sport închise până la sfârşitul lunii ianuarie.
  • Restricţiile urmau să se încheie pe 21 decembrie.
  • Bulgaria a raportat, joi, 1.959 de noi cazuri de coronavirus, ajungând la un bilanţ total de 186.246 şi 6.196 decese.
2157 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Ţara vecină care prelungeşte restricţiile pănă la sfârşitul lunii ianuarie
Bulgaria va ţine şcolile secundare, centrele comerciale, restaurantele, cafenelele şi sălile de sport închise până la sfârşitul lunii ianuarie, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de coronavirus, care au pus presiune mare pe sistemul de sănătate, a declarat joi guvernul de la Sofia, notează Reuters. 
 
Restricţiile, care urmau să se încheie pe 21 decembrie, au contribuit la scăderea numărului de infectări, dar ţara cu 7 milioane de locuitori are una dintre cele mai ridicate rate de deces pe cap de locuitor din UE.
 
Grădiniţele şi şcolile primare se vor redeschide după sărbătorile de Anul Nou, a declarat guvernul într-un comunicat.
 
"Trebuie să acţionăm rapid şi să fim flexibili în măsuri, în sprijinul afacerilor şi al oamenilor, în aprovizionarea cu medicamente şi vaccinuri, deoarece pandemia la nivel global devine din ce în ce mai complicată," a spus priemierul Boyko Borissov.
 
Joi, Bulgaria a raportat 1.959 de noi cazuri de coronavirus, ajungând la un bilanţ total de 186.246 şi 6.196 decese, în timp ce 570 de persoane se află la terapie intensivă.
 
Inspectorul şef de sănătate al Bulgariei a declarat că ţara este pregătită să înceapă vaccinările COVID-19 odată ce acestea vor fi aprobate în UE şi că speră ca acţiunea să înceapă înainte de sfârşitul anului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici