Coronavirus: Ultimele locuri de pe planetă fără cazuri raportate de COVID-19

  • Este greu de crezut că sunt ţări care să nu fi fost atinse de flagelul coronavirusului
  • În ciuda milioanelor de oameni infectaţi, 34 de ţări de pe mapamond au raportat doar un singur caz
  • Vă prezentăm ţările care au reuşit să scape din faţa pandemiei
3133 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Ultimele locuri de pe planetă fără cazuri raportate de COVID-19

Sursă foto: Profimedia

La data de 20 aprilie, 213 de ţări şi teritorii din cele 247 recunoscute de Organizaţia Naţiunilor Unite au văzut cel puţin un caz de COVID-19. Dintre acestea, 186 au cunoscut şi o transmitere locală, unde virusul s-a răspândit în comunitate. S-au înregistrat decese în cel puţin 162 dintre ele.

Ţări precum Comore, Lesoto, Tadjikistan, Turkmenistan şi mici naţiuni insulare îndepărtate din Pacific, cum ar fi Nauru, Kiribati şi Insulele Solomon nu au raportat cazuri de coronavirus. Dar doar pentru că o naţiune nu a raportat o infecţie nu înseamnă neapărat că nu au existat cazuri.

De exemplu, Coreea de Nord nu a raportat cazuri de coronavirus, dar are graniţă cu China, Rusia şi Coreea de Sud, ţări care se confruntă cu un număr ridicat de infectări, ceea ce înseamnă că virusul este posibil să fi ajuns, dar situaţia internă este secret de stat.

Unele tendinţe pot fi observate în urma unei analize asupra răspândirii noului virus pe regiuni. Asia a cunoscut două mari valuri de transmisie peste graniţe, în timp ce în Europa, multe ţări au început să raporteze cazuri de la sfârşitul lunii februarie. America Latină şi Africa nu aveau nici un caz înregistrat pentru primele două luni ale anului, apoi virusul s-a răspândit rapid pe ambele continente.

Doar cinci ţări şi teritorii au reuşit să scape de coronavirus după ce au raportat cazuri. Este vorba despre Anguila, Groenlanda, insulele din Caraibe, Saint Barthélemy şi Santa Lucia.

Niciunul nu a raportat decese sau nu a declarat infecţii active în prezent, iar cazurile anterioare s-au recuperat complet.

La polul opus, 227,000 de decese au fost înregistrate în întreaga lume, majoritatea fiind din ţări precum Statele Unite unde au decedat peste 60,000, Italia cu peste 27,000 şi Regatul Unit cu puţin peste 26,000.

Sudul Australiei a fost delcarat cel mai sigur loc din lume după ce nu a înregistrat cazuri noi de coronavirus săptămâna trecută.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici