Video Covid-19 poate fi depistat uşor la oameni cu aparatele care semnalează gripa la animale

  • Aparatele folosite pentru depistarea gripei porcine şi aviare pot fi utilizate şi la analize de coronavirus
  • Testele de analize moleculare au precizie de 99,9%, spun specialiştii
  • Aparatele numite PCR pot depista coronavirusul în opt ore
7701 afișări

Aparatul pentru analize moleculare poate să arate şi contaminarea cu virusul ce a ucis până acum peste 60 de oameni la noi în ţară şi aproape 35.000 în toată lumea.

„Reprezintă metoda cea mai sigură, cea mai sensibilă şi cea mai specifică în diagnosticul unei boli, în cazul discuţiei noastre, covid-ul 19.”, explică Gabriel Predoi, decan USAMVB.

Cinci astfel de aparate de analiză au fost donate statului de Spitalul Veterinar din Bucureşti. Multe altele există însă în multe judeţe din ţară la Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pot fi utilizate şi pentru teste de coronavirus.

„O importanţă deosebită trebuie acordată pentru a scurta timpii de aşteptare între momentul recoltării probelor şi obţinerea rezultatului”, spune medicul Valentin Boldea.

Ca să funcţioneze, asemenea aparate trebuie reconfigurate, apoi dotate cu kituri speciale pentru depistarea noului coronavirus. Şi nu în ultimul rând e necesar să fie folosite de specialişti în domeniul medicinei umane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici