Covid în lume. În Franţa, certificat verde obligatoriu şi pentru adolescenţi. După 9 luni, Cuba redeschide plajele

  • Şi adolescenţii francezi, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, vor trebui acum să prezinte permisul lor verde, pentru a accesa diverse activităţi, aşa cum este cazul de câteva luni pentru toţi adulţii.
  • Cubanezii s-au imunizat cu trei vaccinuri care nu sunt recunoscute de OMS.
1230 afișări
Imaginea articolului Covid în lume. În Franţa, certificat verde obligatoriu şi pentru adolescenţi. După 9 luni, Cuba redeschide plajele

Covid în lume. În Franţa, certificat verde obligatoriu şi pentru adolescenţi. După 9 luni, Cuba redeschide plajele, dar cu mască

Şi adolescenţii francezi, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, vor trebui acum să prezinte permisul lor verde, pentru a accesa diverse activităţi, aşa cum este cazul de câteva luni pentru toţi adulţii.

Între timp, se pregăteşte revocarea obligaţiei măştii în şcolile elementare din cele 47 de departamente cu rata de incidenţă mai mică de 50. Adolescenţii vor trebui să prezinte codul QR care certifică vaccinarea lor sau un test negativ recent. Ei vor trebui să arate documentul pentru a mânca la restaurant, să ia trenul pentru călătorii lungi, să meargă la cinema sau la piscină.

În Franţa, vaccinarea pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani a fost autorizată doar din iunie şi două treimi din această grupă de vârstă a primit deja ambele injecţii cu ser, comparativ cu 87% din restul populaţiei. Între timp, obligaţia de a purta o mască de luni în şcolile elementare ale departamentelor cu rate de incidenţă mai mici de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori a expirat. Rămâne obligatoriu în şcolile celor 54 de departamente rămase, inclusiv în cea din Paris.

După nouă luni în Cuba, plajele se redeschid, dar cu obligaţia de a purta mască. Opt din cele 15 provincii cubaneze au deschis restaurante, baruri şi alte locuri publice, cu capacitate limitată.

De asemenea, autorităţile au anunţat deschiderea graniţelor către turismul internaţional începând cu 15 noiembrie şi a şcolilor, progresiv între octombrie şi noiembrie. La sfârşitul zilei de marţi, Cuba, cu o populaţie de 11,2 milioane de locuitori, a acumulat 872.425 de cazuri de Covid-19 şi 7.378 de decese, dar incidenţa scade. Prin aplicarea a trei vaccinuri naţionale care nu au fost încă recunoscute de OMS, 5.104.337 de persoane au fost deja vaccinate, 45,6% din populaţie (şi peste 70% în Havana, potrivit surselor oficiale).

În China, 16 cazuri noi de Covid-19 importate şi 6 transmise local au fost raportate ieri. Comisia Naţională de Sănătate a raportat că toate noile infecţii locale au fost detectate în Harbin, provincia Heilongjiang, în nord-estul Chinei.

Un nou caz suspect a apărut în Shanghai. La sfârşitul zilei de ieri, totalul cazurilor importate în China continentală se ridica la 9.025, inclusiv 8.521 externate din instituţiile în care erau trataţi după recuperare şi 504 de pacienţi încă internaţi. Nu au fost raportate decese printre cazurile importate. Numărul total de infecţii confirmate în China continentală la 29 septembrie a ajuns la 96.128, dintre care 90.584 au fost externate după recuperare şi 4.636 au murit din cauza virusului.

În acest moment, 908 de pacienţi sunt încă în tratament, dintre care 4 în stare gravă şi 1 caz suspect în China continentală, unde ieri au fost înregistraţi 21 de pacienţi asimptomatici, toţi venind din exterior. Începând de ieri, numărul total de pacienţi asimptomatici aflaţi sub observaţie medicală a fost de 354, din care 342 importaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici