Creştere de 70% a cazurilor de COVID-19 faţă de săptămâna trecută, în SUA. Oficial CDC: „Devine o pandemie a nevaccinaţilor”

  • Varianta Delta a COVID-19 este acum tulpina dominantă la nivel mondial.
  • Aceasta e însoţită de un val de decese în jurul Statelor Unite, spun oficialii americani.
  • Decesele COVID înregistrate în SUA sunt, aproape în totalitate, în rândul persoanelor nevaccinate.
3036 afișări
Imaginea articolului Creştere de 70% a cazurilor de COVID-19 faţă de săptămâna trecută, în SUA. Oficial CDC: „Devine o pandemie a nevaccinaţilor”

COVID-19 în SUA

Cazurile COVID-19 din SUA au crescut cu 70% faţă de săptămâna precedentă, iar decesele au crescut cu 26%, cu focare care au apărut în anumite zone ale ţării cu rate scăzute de vaccinare, a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, conform Reuters.

Media zilnică de cazuri confirmate, în ultimele şapte zile, depăşeşte 26.000, mai mult de dublu faţă de datele din iunie, când media era de 11.000 cazuri.

„Pandemia COVID devine o pandemie a celor nevaccinaţi”, a spus Rochelle Walensky, adăugând că 97% dintre persoanele care ajung în spitalele din Statele Unite cu COVID-19 sunt nevaccinate.

Aproximativ 1 din 5 noi cazuri de COVID-19 confirmate în SUA sunt în statul Florida.

Walensky i-a îndemnat pe americanii nevaccinaţi să se imunizeze şi a spus că vaccinurile Pfizer şi Moderna Inc s-au dovedit a fi deosebit de eficiente împotriva variantei Delta.

Varianta Delta, care este semnificativ mai contagioasă decât varianta originală a COVID-19, a fost detectată în aproximativ 100 de ţări la nivel global şi este acum varianta dominantă la nivel mondial, a declarat, la rândul său, expertul în boli infecţioase Anthony Fauci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici