”Dacă nu asiguraţi pensii pentru copiii noştri în caz de deces, ne rezervăm dreptul de a demisiona” Scrisoare deschisă a zeci de mii de cadre medicale din România

  • Scrisoare deschisă din partea salariaţilor din sănatate pentru toţi decidenţii.
  • Dacă nu ni se vor da asigurari şi o lege clară, potrivit căreia copiii noştri vor avea asigurată toată viaţa pensie de urmaş in caz de deces, ne rezervăm dreptul de a demisiona.
  • Nu avem nevoie de bani in plus ca să muncim, să ne facem datoria. Este revoltător!
11982 afișări
Imaginea articolului ”Dacă nu asiguraţi pensii pentru copiii noştri în caz de deces, ne rezervăm dreptul de a demisiona” Scrisoare deschisă a zeci de mii de cadre medicale din România

”Dacă nu asiguraţi pensii pentru copiii noştri în caz de deces, ne rezervăm dreptul de a demisiona” Scrisoare deschisă a zeci de mii de cadre medicale din România

Zeci de mii de cadre medicale din România cer o lege prin care copiii lor să aibă pensie de urmaş, în cazul în care vor muri la datorie. Sunt mii de familii, soţ şi soţie sau familii monoparentale care îşi pun viaţa în pericol, echipamentele de protecţie nu sunt suficiente, spitalele nu sunt încă organizare pentru a gestiona epidemia de Covid-19. Într-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor, medici, asistente, infirmiere din România transmit că nu bonusul salarial promis de preşedintele Iohannis le va rezolva problemele.

 
Redăm scrisoarea semnată de Bogdan Tănase şi Letiţia Coriu - Alianţa Medicilor, Florin Chirculescu - Solidaritatea Sanitară, Iulian Pope - Sanitas, Ilie George - Promedica, Laura Zarafin - medic ATI spitalul Colentina.
 
Scrisoare deschisă din partea salariaţilor din sănatate pentru toţi decidenţii 
 
Dacă nu ni se vor da asigurari şi o lege clară, potrivit căreia copiii noştri (indiferent de vârsta acestora, aflaţi la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viaţa pensie de urmaş in caz de deces, suntem foarte mulţi în situatia soţ/ soţie care lucrează in domeniul sănatăţii  (medic - medic, asistent-asistent, medic - asistent , asistent - infirmieră şi toate celelalte combinaţii posibile) care ne rezervăm dreptul de a demisiona. 
 
Nu avem nevoie de bani in plus ca să muncim, să ne facem datoria. Este revoltător.
 
Avem nevoie de echipamente de protecţie, circuite corecte , camere de decontaminare la ieşirea din zona roşie şi mai ales avem dreptul să ne ştim copiii aflati în întreţinere la adăpost în caz de îmbolnăvire a părinţilor. 
 
Echipamente corecte de protecţie înseamnă:
1)  Pentru ATI şi specialităţi chirurgicale : mască  FFP2 / FFP3, viziere, bonetă, PPE, cizme de cauciuc, două perechi de mănuşi chirurgicale 
2) Pentru restul personalului din specialităţile medicale: Măşti FFP2/ FFP3, vizieră, bonetă, halat chirurgical impermeabil, două perechi de mănuşi si botoşi lungi. 
 
Subliniem că toţi cei ce lucrăm în spitale (de la portar, brancardier şi până la medicii cei mai expuşi - ATI - işti, ORL - işti , infecţionişti, chirurgi) ne dorim să muncim în condiţii de deplină siguranţă, pentru că, odată infectaţi reprezentăm un pericol pentru colegii noştri, pacienţi si pentru toti cei cu care venim in contact. 
 
Pericolul de a ne transforma în vectori este mare şi un singur infectat în spital ne poate infecta pe toţi, iar cei infectaţi nu pot folosi nimanui, nici măcar celor pe care ar trebui să ii trateze. 
 
Ne întrebăm, rezolvă banii promişi problemele personalului medical? Evident nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există sau oricum este pe plan secund. 
 
Toţi am cerut echipamente de protecţie, teste, circuite, protocoale şi nu am primit decât foarte puţin din toate acestea. Şi le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectaţi suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienţi, pentru colegi şi, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranţă pentru toată lumea. 
 
Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedaţi şi nicio asigurare pentru urmaşii personalului din sătatate ce poate fi afectat de pandemie. 
 
Nu suntem datori numai faţă de pacienţi, ci şi faţă de urmaşii noştri .
Gasiţi soluţii viabile pentru ca toţi cei ce lucrăm in domeniul sanitar să o putem face protejati, în condiţii de siguranţă şi, dacă se poate, sustineţi-ne cu toate forţele ca să ne putem trata pacienţii si să fim sănătosi .
 
Fără  INTELIGENŢĂ, CARACTER, LOIALITATE, ONESTITATE,  DEONTOLOGIE,  MERITOCRAŢIE, PROMOVARE  DUPĂ CRITERII PROFESIONALE, nu vom reuşi să schimbăm nimic în acest sistem sanitar care aproape se prăbuşeşte şi care va fi măturat de pandemie.
 
România are aproape 500 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, o rată a îmbolnăvirilor de 16%, cea mai mare din toate ţările afectate de pandemia de Covid-19. 
 
Sursă foto: Profimedia
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici