Danemarca utilizează injecţia financiară pentru a „resuscita” economia afectată de coronavirus. Câţi bani oferă statul cetăţenilor

  • Danemarca îşi reface economia, prin injecţii de capital.
  • Economia daneză a fost afectată grav de criza provocată de noul coronavirus.
  • Peste 300 de miliarde de coroane au fost „pompate” în sectoarele economice.
1079 afișări
Imaginea articolului Danemarca utilizează injecţia financiară pentru a „resuscita” economia afectată de coronavirus. Câţi bani oferă statul cetăţenilor

Danemarca utilizează injecţia financiară pentru a „resuscita” economia afectată de coronavirus

Injecţiile de capital, soluţia adoptată şi de către Danemarca, pentru a ieşi din criza economică provocată de noul coronavirus, conform reuters.com.

Anunţul a fost făcut de către ministerul de Finanţe, luni.  Danemarca va aplica o serie de măsuri pentru a stimula economia, incluzând donaţii în bani şi fonduri de suport pentru companiile afectate de perioada de carantină.

Sectorul economic, mai ales cel privat, a avut de suferit ca urmare a restricţiilor impuse pentru limitarea infectării cu SARS-CoV-2. 

O injecţie financiară de 300 miliarde de coroane 

Peste 300 miliarde de coroane  au fost investite în economia ţării, sub formă de măsuri de sprijin (fonduri, extinderea plăţii TVA-ului etc), a precizat ministrul de Finanţe danez, Nicolai Wammen, care a dat asigurări că ţara se află pe făgaşul normal şi îşi revine deja.

Danemarca a fost printre primele ţări europene care a trebuit să aplice  măsura carantinării, în luna martie, pentru a încetini rata de infectare cu noul coronavirus. Prin urmare, a fost şi printre primele care a ridicat măsurile stricte şi a redeschis locurile publice. 

Danezii primesc bani de la stat

Banii „cash” ce vor ajunge la populaţie vor fi finanţaţi din alocaţia de vacanţă, care a fost îngheţată pe fondul revizuirii sistemului de plată a vacanţelor, şi care iniţial urma să fie plătită sub forma unei pensii suplimentară în momentul în care oamenii ies la pensie.

Banii pentru trei din cele cinci săptămâni de vacanţă, la care danezii au dreptul, vor fi plătiţi până în luna octombrie, ceea ce reprezintă o sumă de aproximativ 60 de miliarde de coroane daneze (9,06 miliarde dolari).

Acordul, convenit de guvern cu o majoritate în Parlament, include şi o plată unică separată de 1.000 de coroane către cetăţeni în contul beneficiilor sociale şi un fond de 10 miliarde coroane pentru a sprijini companiile care se confruntă cu dificultăţi.

Economia daneză se va confrunta în acest an cu cea mai mare contracţie de după cel de-Al Doilea Război Mondial, ca urmare a măsurilor de carantină introduse la nivel global în contextul pandemiei de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici