- Home
- Coronavirus
- (26.09.2020, 15:35)
- Maria Magla
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sistem imunitar vs. coronavirus: De ce unii pacienţi fac forme severe de COVID-19? Explicaţia unui medic infecţionist
- Unii pacienţi cu forme severe au mutaţii în gene cheie ale imunităţii
- Unii pacienţi cu forme severe au autoanticorpi
- Ambele contribuie la forme grave ale infecţiei
- Studiul a fost publicat în revista Science
Urmărește
57472 afișări
Simptomele persoanelor infectate cu virusul variază de la uşoare la foarte grave. Liderul studiului, Jean-Laurent Casanova, un investigator al Institutului Medical Howard Hughes, îţi spune că cel puţin 3,5% dintre pacienţii cu forme severe au mutaţii la nivelul genelor implicate în apărarea antivirală, iar 10 % dintre pacienţii cu boli severe creează autoanticorpi. Aceştia atacă sistemul imunitar, în loc să atace virusul.
Aceste două lucrări oferă prima explicaţie a motivului pentru care COVID-19 poate fi atât de sever la unele persoane, în timp ce majoritatea celorlalţi infectaţi cu acelaşi virus au simptome uşoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Francois Bayrou a fost numit noul prim-ministru al Franței
-
Emmanuel Macron desemnează noul premier al Franţei. Cine este François Bayrou
-
AEP clarifică cererea DNA privind documentele Partidului SOS România: Nu au avut loc percheziţii
-
Cu cât a crescut datoria externă totală a României în primele 10 luni din an, faţă de decembrie 2023
„Fiecare dintre noi are un pachet genetic unic, în ADN-ul nostru. Dacă genele pe care le avem dobândesc mutaţii pot apărea diferite reacţii la stimuli din exterior. De asta avem aşa de mulţi pacienţi cu tablouri clinic diferite, cu forme diferite de boală. Se pare că aceşti anticorpi prezentaţi în studiu afectează nişte proteine, interferonii, care au rol de semnal în infecţii. În momentul în care aceşti anticorpi distrug interferonul se pierde acel semnal, nu mai este activată acea cale a imunităţii”, îţi spune Anamaria Dobrotă, medic infecţionist.
Citește pe alephnews.ro: Mark Rutte dorește o revenire a țărilor NATO la nivelul cheltuielilor militare din Războiul Rece: „Nu suntem pregătiți pentru ce ne așteaptă”
Citește pe www.zf.ro: Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
PROSPORT.RO
Cât a plătit magicianul Robert Tudor pentru o ciorbă, în restaurantul lui Dani Oțil din București
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe