Director Pfizer: Avem motive bune să credem în succesul medicamentului anti-COVID-19

  • Directorul executiv al Pfizer a spus că speră că medicamentul oral antiviral COVID-19 va fi disponibil până la sfârşitul anului.
  • Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează şi acţionează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celulele umane.
2989 afișări
Imaginea articolului Director Pfizer: Avem motive bune să credem în succesul medicamentului anti-COVID-19

Foto: Profimedia

Directorul executiv al Pfizer spune că are „motive foarte bune” să creadă în succesul medicamentului oral experimental pentru tratarea COVID-19 dezvoltat de companie.

Albert Bourla a spus luna trecută că speră că medicamentul oral antiviral COVID-19 va fi disponibil până la sfârşitul anului.

Conform acestuia, medicamentul antiviral a arătat o activitate puternică împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, în studiile de laborator, scrie Reuters.

„În acest moment avem motive foarte bune să credem că poate avea succes", a spus Bourla la un forum economic din Atena.

Primele rezultate privind eficienţa medicamentului vor fi disponibile după această vară.

Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează şi acţionează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celulele umane.
 
Astfel de inhibitori sunt utilizaţi pentru tratarea altor agenţi patogeni virali precum HIV şi hepatita C.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici