Dominic Fritz a explicat de ce nu putea fi evitată carantina în Timişoara

Primarul Dominic Fritz a explicat de ce nu putea fi evitată carantina din Timişoara, afirmând că autorităţile locale nu pot lua măsuri restrictive în plus faţă de legislaţia naţională, decât dacă decid carantinarea.

363 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz a explicat de ce nu putea fi evitată carantina în Timişoara

Dominic Fritz a spus, la RFI, cum a arătat prima zi de carantină în Timişoara.

„Poliţia ieri (luni - n.r.) mi-a spus că a fost o zi în care mai mult s-a concentrat pe conştientizarea oamenilor. A fost, bineînţeles, o perioadă în care multă lume a trebuit să-şi reorganizeze viaţa, să vadă cum fac, mai ales părinţii, care din păcate, momentan, nu pot să-şi trimită copiii la grădiniţă sau la şcoală. Deci a fost, cred, o zi tensionată şi cu siguranţă va dura câteva zile până când fiecare şi-a făcut o nouă rutină, dar este ceva prin ce trebuie să trecem şi cu cât mai bine o să respectăm cu toţii aceste măsuri, cu atât mai repede vom şi scăpa”, a spus primarul Timişoarei.

Acesta precizează, despre carantina din Timişoara, că municipalitatea nu avea la îndemână alte măsuri restrictive, în afară de cele impuse de legislaţia naţională, care nu erau însă suficiente.

„Din păcate, legislaţia este făcută în aşa fel încât noi nu putem să luăm nici o măsură restrictivă în plus faţă de legislaţia naţională, în afară de cadrul carantinării. De exemplu, noi am discutat să restricţionăm circulaţia pe timp de noapte, nu de la 11 seara, ci poate de la ora zece sau nouă, dar iată că nu putem să luăm această decizie, nu putem să avem legi locale mai stricte decât cele naţionale, decât în momentul în care se instituie carantina, atunci se pot suplimenta măsurile de restricţie. Eu cred că asta este o problemă, tocmai pentru că există doar această decizie: ori rămânem cu restricţiile în vigoare la nivel naţional ori trebuie să carantinăm şi nu există ceva mai gradual între, unde putem să reacţionăm flexibil la situaţia locală”.​

Municipiul Timişoara şi mai multe comune din judeţul Timiş au intrat carantină, de luni, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici