Doza 3 are succes la categoriile vulnerabile. Profesorii nu se grăbesc să se imunizeze din nou. Ce a declarat preşedintele CNCAV

  • Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că aproape 230.000 de români s-au vaccinat cu doza 3.
  • Cei mai mulţi sunt reprezentanţi ai categoriilor vulnerabile, a explicat şeful campaniei de vaccinare din România.
596 afișări
Imaginea articolului Doza 3 are succes la categoriile vulnerabile. Profesorii nu se grăbesc să se imunizeze din nou. Ce a declarat preşedintele CNCAV

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunţat că aproape 230.000 de români s-au vaccinat anti-COVID cu doza 3.

Potrivit statisticilor, până în prezent cu doza 3 s-au vaccinat 228.865 de persoane. Peste jumătate dintre acestea (52,3%) sunt categorii vulnerabile, persoane peste 65 de ani, cu afecţiuni cronice şi internate în centre sociale.

Aproape 30% (29,7%) sunt din personalul medico-sanitar şi doar 4,1% sunt angajaţi din învăţământ. Restul (21,9%) reprezintă persoane din diferite domenii de activitate.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că în curând se va lua o decizie privind doza 3 în cazul persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson.

„Din ceea ce ştim compania Johnson&Johnson a depus deja la FDA datele din studiile efectuate pentru obţinerea autorizării pentru doza booster tot cu vaccinul de la Johnson&Johnson. Se aşteaptă că la jumătatea lunii octombrie să se facă o recomandare din partea comisiei de experţi pe această doză Booster. Cu siguranţă în perioada următoare şi Agenţia Europeană a Medicamentului va primi aceste date ştiinţifice şi vom avea cu siguranţă recomandări în acest sens care vizează persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson”, a explicat Gheorghiţă.

În România, peste 840.000 de persoane sunt vaccinate cu serul Johnson&Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici