Dr. Alexandru Rafila: Peste o săptămână cred că o să avem un număr consistent de cazuri

Peste o săptămână în România vor fi un număr consistent de cazuri de infecţii cu coronavirus, a declarat sâmbătă dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, la Digi 24.

4243 afișări
Imaginea articolului Dr. Alexandru Rafila: Peste o săptămână cred că o să avem un număr consistent de cazuri

Dr. Alexandru Rafila: Peste o săptămână cred că o să avem un număr consistent de cazuri

"Depinde foarte mult de câte cazuri cu transmitere cunoscută o să avem, noi practic în continuare înregistrăm un număr de cazuri noi datorită importului de persoane infectate, şi implicit contacţii acestor persoane infectate, trebuie să vedem ce se întâmplă peste o săptămână când o să puem să apreciem dacă transmiterea comunitară are loc", a spus Alexandru Rafila.

Profesorul Rafila spune că peste o săptămână numărul cazurilor va fi mult mai mare decât cel de acum. "Probabil că peste o săptămână , când eu cred că o să avem un număr consistent de cazuri, mult mai semnificativ decât în acest moment, putem să apreciem dacă lucrurile sunt într-o direcţie periculoasă , până atunci ar trebui să fim pregătiţi pentru un scenariu cu un număr important de cazuri care se transmit în comunitate. Acel scenariu presupune măsurile acestea de distanţare socială, aşa se numesc în terminologia din limba engleză, noi am aplicat o parte dintre ele, închiderea şcolilor, şi aşa mai departe, dacă vor exista zone cu un număr foarte mare de cazuri atunci acele zone trebuie să aibă o activitate foarte redusă, din punct de vedere social".

O parte a specialiştilor care gestionează criza legată de coronavirus lucrează în momentul de faţă la mai multe modele de evoluţie a bolii, spune Rafila. "În funcţie de predicţiile acestor modele , nu o să fie doar unul, luăm anumite măsuri de sănătate publică, inclusiv alocarea de resurse pentru tratamentul pacienţilor, dacă observăm că sunt zone unde numărul de cazuri este mai mare într-un interval scurt de timp şi într-o zonă mai redusă."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici