După Danemarca, o altă ţară a renunţat definitiv la vaccinul AstraZeneca şi l-a suspendat pe cel de la Johnson&Johnson

  • Măsurile au fost justificate prin riscurile rare, dar grave de complicaţii după administrarea vaccinurilor AstraZeneca şi Johnson & Johnson.
  • Un studiu la scară largă, realizat în Danemarca şi Norvegia, a constatat recent o uşoară creştere a frecvenţei cheagurilor de sânge la persoanele care au primit serul AstraZeneca.
  • Slovacia a suspendat marţi vaccinările cu prima doză de vaccin AstraZeneca.
2257 afișări
Imaginea articolului După Danemarca, o altă ţară a renunţat definitiv la vaccinul AstraZeneca şi l-a suspendat pe cel de la Johnson&Johnson
Norvegia va renunţa definitiv la vaccinul AstraZeneca şi va menţine suspendarea pentru serul Johnson & Johnson pe care îl va folosi doar pentru cei care se oferă voluntar, a anunţat guvernul norvegian, relatează Le Figaro.
 
Premierul Erna Solberg a justificat aceste măsuri prin riscurile rare, dar grave de complicaţii după administrarea acestor vaccinuri, care utilizează aceeaşi tehnologie de adenovirus şi la care Danemarca a renunţat complet. 
 
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă continuarea utilizării acestora, considerând că beneficiile lor sunt mult mai mari decât riscurile.â
 
Norvegia suspendase pe 11 martie utilizarea vaccinului AstraZeneca după apariţia cazurilor de tromboză atipică şi nu a început vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, care poate avea efecte similare. Chiar dacă menţine decizia de suspendare, Oslo refuză să renunţe la acest vaccin. 
 
"Vrem să punem în aplicare stocuri de urgenţă pe care să le putem folosi dacă infecţiile cresc sau dacă există eşecuri în livrările de la alţi producători de vaccinuri," a spus premierul Solberg.
 
Din 135.000 de injecţii făcute în Norvegia până la jumătatea lunii martie cu vaccinul AstraZeneca, au fost raportate 8 cazuri de tromboză severă, dintre care patru letale, de obicei la persoane relativ tinere şi sănătoase. 
 
Un studiu la scară largă, realizat în Danemarca şi Norvegia, a constatat recent o uşoară creştere a frecvenţei cheagurilor de sânge la persoanele care au primit serul AstraZeneca. 

Slovacia a suspendat vaccinările cu prima doză de vaccin AstraZeneca

Slovacia a suspendat marţi vaccinările cu prima doză de vaccin AstraZeneca, după ce a anunţat că examinează cazul unui pacient care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit serul.
 
Numai persoanele care aşteaptă a doua doză sunt vaccinate în prezent cu AstraZeneca. Utilizarea serului acestei companii cu prima doză a fost suspendată,” a declarat Ministerul Sănătăţii 

Tot marţi marţi, multe state braziliene, inclusiv cele din Sao Paulo şi Rio de Janeiro, au anunţat că au suspendat vaccinarea femeilor însărcinate cu serul AstraZeneca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici