Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş: Vaccinurile nu cauzează episoade trombotice

  • Expertul în sănătate publică, Razvan Cherecheş, a analizat răspunsul Agenţiei Europene a Medicamentului privitor la posibila legătură între vaccin şi episoadele trombotice grave.
  • În plus, el a numărat cazurile din Europa şi a tras concluzia că vaccinurile nu cauzează episoade trombotice.
652 afișări
Imaginea articolului Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş: Vaccinurile nu cauzează episoade trombotice

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş: Vaccinurile nu cauzează episoade trombotice

Răzvan Cherecheş a reacţionat la puţin timp după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că nu poate fi stabilită o relaţie cauzală între vaccin şi episoadele trombotice grave. Expertul în sănătate publică a numărat cazurile din întreaga lume şi a tras concluzia că vaccinurile nu sunt periculoase.

„21 cazuri din 20 de milioane de persoane vaccinate cu vaccinul AstraZeneca - 7 în Germania, 5 în Italia, 3 în Norvegia, 1 în Spania, 3 în Marea Britanie, 2 în India (sper că am notat corect toate numerele aici), pe scurt, din informaţiile disponibile până acum, vaccinurile nu cauzează episoade trombotice, nu există nicio conexiune între aceste cazuri sau oricare lot de vaccinuri”, a scris Cherecheş pe Facebook.

Expertul român a mai anunţat că agenţia europeană va monitoriza efectele adverse şi dacă vor apărea înformaţii sau cazuri noi va adăuga un avertisment în prospectul vaccinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici