Fără restricţii în noaptea de Înviere. Florin Cîţu: ”Respectarea celor 3 reguli: mască, distanţare socială şi dezinfectant”

”Românii vor trebui să respecte în noaptea de Înviere cele trei reguli: mască, distanţare socială şi dezinfectant”, spune premierul Florin Cîţu, care precizează că a primit şi de la Patriarhia Română un set de recomandări.

599 afișări
Imaginea articolului Fără restricţii în noaptea de Înviere. Florin Cîţu: ”Respectarea celor 3 reguli: mască, distanţare socială şi dezinfectant”

„Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii cultelor religioase care sărbătoresc în perioada următoare Paştele. Am vrut să discutăm puţin despre cum se va desfăşura acea noapte, care vor fi regulile. Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte, din punctul nostru de vedere. Doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanţare socială şi dezinfectant”, spune Florin Cîţu

El mai spune că autorităţile nu vor interveni asupra modului în care se desfăşoară slujbele.

„Am primit şi de la Patriarhia Română un set de recomandări. Le luăm în calcul. Eu cred că lucrurile sunt foarte clare şi cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme. Le-am mulţumit sincer reprezentanţilor cultelor pentru implicarea în campania de informare până acum, cu privire la vaccinare, şi am cerut în continuare susţinere. Este foarte important, am spus, ca să avem parte de sărbători în viitor fără mască, fără distanţare, fără dezinfectant, să avem o campanie de vaccinare de succes”, conchide premierul.

Creştinii vor putea participa la slujbele de Înviere şi nu vor completa declaraţii, spunea şi preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici