Gheorghiţă: O treime dintre cei programaţi la vaccinare cu AstraZeneca nu s-au prezentat

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunţat marţi că, din luna martie şi până acum, aproape o treime dintre cei programaţi la vaccinare cu serul de la AstraZeneca nu s-au prezentat pentru vaccinare.

961 afișări
Imaginea articolului Gheorghiţă: O treime dintre cei programaţi la vaccinare cu AstraZeneca nu s-au prezentat

Valeriu Gheorghiţă

„Din perioada lunii martie, de când au început aceste semnale de evenimente trombo-embolice, până la acest moment, au fost peste 207.000 de anulări în platformă, iar dintre persoanele care şi-au confirmat programarea avem circa 99.000 care nu s-au prezentat, care şi-au anulat programarea, ceea ce reprezintă 28% din cei care confirmaseră programarea”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, care a adăugat că „este un procent mare, avem aproape o treime dintre persoanele programate care nu s-au prezentat”.

El apreciază că mulţi dintre cei care şi-au anulat programarea la vaccinare cu AstraZeneca s-au înscris în platformă pentru imunizarea cu alte vaccinuri: „Foarte probabil că da, pentru că lista este relativ constantă, avem circa 780.000 de persoane în lista de aşteptare”.

„Apreciem absolut firească şi legitimă ezitarea oamenilor la acest moment, este nevoie de mai multă informare, avem nevoie de mai multe informaţii oficiale de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Şi noi care luăm decizia avem nevoie de mai multe informaţii”, a mai spus Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici