Încă o ţară din Europa se îndreaptă spre vaccinarea obligatorie. Premier: Dacă calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în considerare

  • Măsurile adoptate în statele membre UE se concentrează tot mai mult pe convingerea oamenilor să se vaccineze, în timp ce numărul de infectări cu noua variantă Omicron creşte.
  • Belgia ia în considerare vaccinarea obligatorie.
2343 afișări
Imaginea articolului Încă o ţară din Europa se îndreaptă spre vaccinarea obligatorie. Premier: Dacă calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în considerare

Încă o ţară din Europa se îndreaptă spre vaccinarea obligatorie. Premier: Dacă calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în considerare

Prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, a precizat într-un interviu pentru De Zondag că ia în considerare vaccinarea obligatorie.
 
Socialiştii francofoni, care fac parte din guvernul lui De Croo, ceruseră anterior vaccinarea obligatorie în Belgia, dar De Croo a calificat o astfel de măsură "lene politică".
 
Într-o aparentă schimbare de opinie, premierul liberal al Belgiei a declarat că situaţia de pe secţiile de terapie intensivă îl face acum să se răzgândească. "Impactul unui grup relativ mic asupra situaţiei medicale este prea mare. Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple"
 
"Keynes, un economist britanic, a spus odată: Când faptele se schimbă, mă răzgândesc. Argumentele bune mă pot convinge", a spus premierul.
 
"Obiectivul este clar: trebuie să vaccinăm pe toată lumea. Dacă calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în considerare. Atenţie! Un guvern nu poate decide asta de unul singur. Această dezbatere trebuie să aibă loc în Parlament", a adăugat acesta, relatează Politico.
 
Duminică, numărul pacienţilor cu COVID-19 din spitalele belgiene a scăzut sub 2.000 pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Sănătate Publică Sciensano. Dar autorităţile se aşteaptă ca acest număr să crească din nou din cauza variantei Omicron.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici