Începe vaccinarea cu AstraZeneca în România. Unde au rămas locuri libere: peste 140.000 de oameni s-au programat deja

  • Luni, 15 februarie, începe în România vaccinarea cu serul de la AstraZeneca.
  • 180 de centre de vaccinare din toată ţara aşteptă luni peste 10 mii de oameni.
  • Sunt eligibile persoanele din etapa a II-a, sub 55 de ani: bolnavi cronic şi personal esenţial.
7893 afișări
Imaginea articolului Începe vaccinarea cu AstraZeneca în România. Unde au rămas locuri libere: peste 140.000 de oameni s-au programat deja

De luni începe în România administrarea vaccinului AstraZeneca.

Se vor vaccina cu AstraZeneca cei care sunt incluşi în etapa a doua a campaniei, dar care nu au mai mult de 55 de ani. Adică bolnavi cronic şi personal esenţial. Organizatorii campaniei au introdus în platforma de programare 220.000 de locuri pentru următoarele 20 de zile. S-au programat deja mai mult de 140.000 de oameni. 

Vaccin anti COVID-19 AstraZeneca. Unde mai sunt locuri la vaccinare

În Timiş mai sunt disponibile peste 8.000 de locuri.

În Iaşi mai sunt aproape 7.500, iar în Suceava mai mult de 5.000. În judeţele din Moldova sunt cele mai multe locuri rămase libere.

Cele mai puţine sunt în judeţele din Sud şi Sud-Est, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa sau Brăila. Nici Bucureştiul nu stă mai bine, mai sunt doar 1.500 locuri libere.

Campania de vaccinare. Când vor mai fi locuri pentru seniori

Programările pentru vaccinurile Pfizer şi Moderna sunt făcute până pe 15 aprilie. Dacă vom primi mai mult vaccin, vor mai fi introduse locuri la programare, dar nu par a fi şanse până la jumătatea lui martie.

După aceea, lucrurile par a se îndrepta. Pfizer începe să livreze vaccin de la o nouă fabrică din Germania şi va fi aprobat, foarte probabil, şi vaccinul Johnson&Johnson.

De asemenea, recomandarea de folosire pentru AstraZeneca nu este bătută în cuie. Se analizeaza încontinuu date, iar dacă eficacitatea sa va fi dovedită şi pentru seniori, va fi, probabil, extinsă grupa de vârstă pentru care poate fi folosit. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici