INSP confirmă: Avem transmitere comunitară a Omicron în România

  • Transmiterea comunitară a Omicron în România este confirmată de Institutul Naţional de Sănătate Publică.
  • Până pe 9 ianuarie, au fost raportate la INSP-CNSCBT 8.414 secvenţieri, din care 328 în prima săptămână.
3038 afișări
Imaginea articolului INSP confirmă: Avem transmitere comunitară a Omicron în România

INSP confirmă: Avem transmitere comunitară a Omicron în România

Au fost confirmate 7.808 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care Alpha - 1.722, Beta - 11, Gamma - 23, Delta - 5. 757 şi Omicron - 295.

Până la data de 9 ianuarie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 93%.

Până în S 35 inclusiv au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 75 decese cu VOC, din care din cauza Alpha - 27 şi Delta - 45.

În săptămîna 01 au fost confirmate 203 cazuri cu varianta Omicron, iar până la data de 9 ianuarie 2022 au fost confirmate 295 cazuri cu varianta Omicron.

Astfel, în săptămâna 01/2022 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Omicron, arată Institutul Naţional de Sănătate Publică:

- % judeţe în care au fost detectate cazuri confirmate cu varianta Delta >50: Până în S 01/2022 inclusiv au fost înregistrate cazuri în 30 judeţe şi mun. Bucureşti (74%)

- cazurile să provină din toate regiunile ţării: până în S 01/2022 inclusiv au fost înregistrate cazuri în toate regiunile României.

- absenţa legăturii epidemiologice cu cazuri confirmate/a istoricului de călătorie la peste 50% din cazuri: până în S 01/2022 inclusiv cazurile fără legătură epidemiologică reprezintă
52,3% din total. Au fost excluse din calcul cazurile care nu au putut fi contactate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici