- Home
- Coronavirus
- (27.03.2021, 20:12)
- Larisa Ioniţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Irlanda are un plan sustenabil pentru redeschiderea şcolilor. În România ”nu este posibil aşa ceva”, cred elevii şi specialiştii
- Irlanda deschide şcolile şi universităţile pe etape
- Se va respecta planul de recuperare a educaţiei după pandemie
- Doctorii fac apel la miniştrii să fie prudenţi pentru a nu se crea alt val de infecţii
527 afișări

Irlanda deschide unităţile de învăţământ într-un mod sigur şi sustenabil, cu ajutorul unui plan de recuperare în educaţie după pandemie.
Etapele de deschidere sunt structurate săptămânal, începând de pe 1 martie. Următoarel etape încep pe 29 martie şi 12 aprilie.
Mari este elevă în clasa a XI-a la un liceu din capitală şi povesteşte că i-ar fi plăcut ca şi în România să existe un astfel de plan, dar nu vrea să îşi facă speranţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin merge miercuri în Orientul Mijlociu. Ce va discuta cu liderii arabi
-
Tradiţii şi obiceiuri de Moş Nicolae, sfântul generos şi îndrăgit de copii. Care este istoria ocrotitorului săracilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 651. Ucraina riscă să piardă războiul cu Rusia dacă nu va primi mai mult ajutor militar din SUA
-
Sfântul Nicolae. Iată ce nume se sărbătoresc şi câţi români îşi sărbătoresc azi onomastica.
”Nu cred că este posibil în România o astfel de redeschidere. Este vorba de infrastructura diferită, de conducere şi bineînţeles şi numărul populaţiei”, crede Mari Gheorghe.
Alexandru este student la Facultatea de Drept şi, de asemenea, i se pare o idee bună ca şi noi să avem o astfel de iniţiativă, doar că ştie că poate fi periculos.
”Cred că, din nou, sănătatea ar trebui să fie pe primul loc, trebuie să protejăm cu toate resursele pe care le avem, cu toată infrastructura, atât studenţii cât şi elevii. Nu trebuie să ne asumăm în mare parte niciun risc, adică trebuie să reducem riscurile peste tot atât cât se poate”, este de părere Alexandru Nicolae.
Marian Staş este expert în educaţie şi el poate spune cum ar putea funcţiona şi la noi un astfel de plan.
”Fiecare transformare este determinată de nevoile specifice ale societăţii. Prin urmare, ce avem de făcut este schimbarea paradigmei educaţiei şi trecerea de la un model comunist centralizat la un model de subsidiaritate european”, povesteşte Marian Staş, expert în educaţie.
Peste 320.000 de elevi din Irlanda s-au întors în şcoli încă de pe 1 martie. Până astăzi, Irlanda prezintă peste 230.000 de cazuri confirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe