Israelul reduce la 3 luni termenul pentru doza booster şi relaxează regulile de carantină

Israelul reduce de la 5 luni la 3 luni termenul pentru doza booster şi relaxează regulile de carantină pentru cei bolnavi, dar vaccinaţi.

620 afișări
Imaginea articolului Israelul reduce la 3 luni termenul pentru doza booster şi relaxează regulile de carantină

Conform directorului general din cadrul Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, reducerea termenului la 3 luni pentru doza booster a apărut în contextul răspândirii variantei Omicron, foarte contagioasă, potrivit dpa.

Ash a declarat că administrarea mai devreme a rapelurilor ar oferi o protecţie mai mare populaţiei.

Măsura se aplică tuturor vaccinurilor administrate în Israel - Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. Cu toate acestea, se recomandă ca a treia doză să fie acelaşi vaccin ca şi prima şi a doua, dacă este posibil.

Israelul a depăşit al patrulea val al pandemiei în noiembrie, însă numărul de infecţii a început din nou să crească, iar ţara se pregăteşte pentru un val de cazuri alimentate de Omicron.

În ciuda faptului că au început devreme, în comparaţie cu o mare parte a lumii, doar 60% din cei 9,4 milioane de israelieni sunt consideraţi complet vaccinaţi, ceea ce înseamnă că au primit trei doze sau se află încă la şase luni de la a doua doză. 31% nu au primit nicio doză de vaccin, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Israelul se pregăteşte deja să lanseze a patra doză de vaccin pentru persoanele de peste 60 de ani şi pentru personalul medical. Cu toate acestea, înainte de a da undă verde, guvernul aşteaptă rezultatele unui studiu clinic în curs de desfăşurare la un spital de lângă Tel Aviv, care testează eficacitatea celei de-a patra doze.

Între timp, Israelul relaxează regulile de carantină pentru persoanele vaccinate. Orice persoană care a fost complet vaccinată şi care intră în contact cu o persoană infectată va trebui să stea în carantină doar până când va obţine un rezultat negativ, a arătat marţi biroul premierului Naftali Bennett.

Celor afectaţi li se recomandă în continuare să evite locurile aglomerate şi contactul cu persoane deosebit de vulnerabile timp de 10 zile.

Anterior, era obligatorie o carantină de cel puţin şapte zile pentru toate persoanele, vaccinate sau nu. Această regulă se va aplica în continuare pentru cei care nu au fost imunizaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici