- Home
- Coronavirus
- (22.02.2021, 16:52)
- Magda Gheorghiţă
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Istoria se împleteşte cu ştiinţa la noua fabrică BioNTech din Germania. Vaccinul anti COVID de la Marburg, produs într-un loc cu poveste
- România a primit luni peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer produs în Belgia.
- Din aprilie am putea avea şi vaccin din Germania, de la fabrica BioNTech de la Marburg.
- Ugur Şahin, şef BioNTech: „E o onoare să lucrăm într-un sit încărcat de atâta istorie”.
1095 afişări

România a primit azi peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer produs în Belgia. Dar din aprilie am putea avea şi vaccin din Germania, pentru că BioNTech a cumpărat, la Marburg, o fabrică de la elveţienii de la Novartis. 200 de milioane de doze de vaccin vor fi produse în orăşelul german cu 76.000 de locuitori, cam cât Târgovişte sau Slatina.
Ugur Şahin, şeful BioNTech, a bătut palma pentru fabrică în luna septembrie. „E o onoare să lucrăm într-un sit încărcat de atâta istorie”, a afirmat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Cine sunt victimele criminalului din Onești: „A fost crescut cu multă dragoste doar de tată”
-
Prima reacţie a Elenei Udrea după condamnarea sa în prima instanţă: „Sunt şocată! Am fost condamnată pe legi care nu există”/ „O blestem pe judecătoare”
-
Filmul tragediei de la Oneşti: Agresorul a sunat la 11.47. La 16.55 s-a produs un declic, atunci când unul dintre ostatici l-a lovit pe agresor
-
Programarea la vaccinare, în baza unei liste de aşteptare. Valeriu Gheorghiţă anunţă cum se vor face înscrierile din 15 martie
La Marburg este una dintre cele mai vechi universităţi din Germania. Iar fabrica în care va fi produs vaccinul a fost construită în 1904 din banii pe care fondatorul său, Emil von Behring, i-a primit după ce a câştigat premiul Nobel pentru folosirea antitoxinelor pentru a trata difteria şi tetanosul. Milioane de tratamente pentru aceste boli, precum şi pentru dezinterie, tifos sau holeră, au protejat soldaţii germani în Primul Război Mondial.
În anii 60, un grup de cercetători ai institutului întorşi din Uganda au adus cu ei un virus hemoragic ucigaş, care a fost numit apoi virusul Marburg. Până anul trecut, fabrica producea vaccin antigripal, dar nu mai era rentabilă. E o mândrie pentru oraşul german să schimbe cursul vieţii, dar rămâne low profile, nu vrea ca viaţa liniştită şi aşezată de până acum să fie tulburată de antivaccinişti.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe