Istoria se împleteşte cu ştiinţa la noua fabrică BioNTech din Germania. Vaccinul anti COVID de la Marburg, produs într-un loc cu poveste

  • România a primit luni peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer produs în Belgia.
  • Din aprilie am putea avea şi vaccin din Germania, de la fabrica BioNTech de la Marburg.
  • Ugur Şahin, şef BioNTech: „E o onoare să lucrăm într-un sit încărcat de atâta istorie”.
1178 afișări
Imaginea articolului Istoria se împleteşte cu ştiinţa la noua fabrică BioNTech din Germania. Vaccinul anti COVID de la Marburg, produs într-un loc cu poveste

România a primit azi peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer produs în Belgia. Dar din aprilie am putea avea şi vaccin din Germania, pentru că BioNTech a cumpărat, la Marburg, o fabrică de la elveţienii de la Novartis. 200 de milioane de doze de vaccin vor fi produse în orăşelul german cu 76.000 de locuitori, cam cât Târgovişte sau Slatina. 

Ugur Şahin, şeful BioNTech, a bătut palma pentru fabrică în luna septembrie. „E o onoare să lucrăm într-un sit încărcat de atâta istorie”, a afirmat el.

La Marburg este una dintre cele mai vechi universităţi din Germania. Iar fabrica în care va fi produs vaccinul a fost construită în 1904 din banii pe care fondatorul său, Emil von Behring, i-a primit după ce a câştigat premiul Nobel pentru folosirea antitoxinelor pentru a trata difteria şi tetanosul. Milioane de tratamente pentru aceste boli, precum şi pentru dezinterie, tifos sau holeră, au protejat soldaţii germani în Primul Război Mondial.

În anii 60, un grup de cercetători ai institutului întorşi din Uganda au adus cu ei un virus hemoragic ucigaş, care a fost numit apoi virusul Marburg. Până anul trecut, fabrica producea vaccin antigripal, dar nu mai era rentabilă. E o mândrie pentru oraşul german să schimbe cursul vieţii, dar rămâne low profile, nu vrea ca viaţa liniştită şi aşezată de până acum să fie tulburată de antivaccinişti. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici